r
Nosalty Logó

Buggyantott tojás paradicsomos mártásban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Fahéjas Kávé
Buggyantott tojás paradicsomos mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6005 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fontos, hogy akkora serpenyőt készítsünk elő, amekkorára van fedőnk, én ezt elrontottam...
  2. Nos, a medvehagymát aprítsuk fel. A felét kevés olívaolajon kapassuk meg, majd öntsük rá a paradicsomszószt, illetve tegyük bele a felaprított paradicsomot. Nagyobb darabokra is vághatjuk, ki hogy szereti, vagy ha más nincs, akkor a darabos paradicsom konzerv is megfelelő! Kicsit forraljuk, pár percig, majd a maradék medvehagymát, a felaprított bazsalikomot szórjuk bele.
  3. Kevés sóval, borssal, illetve szerecsendióval ízesítsük. A bátrabbak kevés chillivel bolondíthatják.
  4. Jó 20 percig hagyjuk főni, hogy kicsit besűrűsödjön, közben néha keverjük át.
  5. Ha letelt, akkor a tojásokat egyenként üssük a mártásba. Majd az egészet fedjük le a fedővel. Innen már csak pár perc, hiszen a cél, hogy a sárgája folyós maradjon!!
  6. Amikor elkészült, pirítóssal tálaljuk, és kevés parmezánnal is hintsük meg. Reggelire, vacsorára, előételnek, bármikor tökéletes fogás!
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6792
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Fahéjas Kávé 20 recept

Medvehagyma dömping van a környéken. Tegnap kilátogattunk a fesztiválra is, melynek Orfű ad otthont! Persze én is szedtem gyorsan, hogy akkor vacsorára készítsünk valamit belőle! Aztán több dolog készült, nem csak ez a vacsora, de azokról majd a későbbiekben szót ejtek. Mostanában, bő 1 hónapja, nem eszem húst, így mindig ügyesen ki kell találni valamit, amit vacsoraként elfogyasztunk. Nem is olyan nehéz ez, mint ahogy sokan gondolják, annyi minden van, ami tudja helyettesíteni a húst. Csak a húst szoktuk meg... Gyorsan ki is jelenteném, hogy nem lettem vegetáriánus, csak most kicsit pihentetem... És rengeteg mindent tanulok, tapasztalok ezáltal. No, nem szeretnék senkit untatni a személyes dolgaimmal, inkább nézzük, hogy mi is a vacsora, és hogyan készül :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek