r
Nosalty Logó

Brownie 8. - mandulás, vaníliás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie 8. - mandulás, vaníliás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3369.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    592 mg
  • Foszfor
    1554 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 4329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 442 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a kristálycukrot és a sót.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a mandulával.
  3. A csokoládés masszához keverjük egyenként a tojásokat, majd apránként adagoljuk hozzá a lisztes keveréket.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és készre sütjük.
  5. Kihűlés után legalább egy éjszakát hűvös helyen pihentessük, (így jól összeérnek az ízek), majd ezt követően szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16483
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 01.

Ajánló

Karácsonyra is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevallom, eddig nem sütöttem ezt a klasszikus amerikai süteményt, a brownie-t. Hétvégén vendégségbe készültem, és a gyerekeknek kedveskedtem ezzel a sütivel. Úgy láttam, nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagy kedvvel fogyasztották:) A klasszikus brownie receptet vettem alapul, picit módosítottam rajta (pici kakaópor is, kevesebb cukor, kesudió helyet mandula került bele). Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel, bár nekem picit tömény ez a sütemény, de nagyon finom. Sütésben kevésbé jártasak is hozzáfoghatnak:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek