Brokkolival töltött burgonya recept

Brokkolival töltött burgonya
Brokkolival töltött burgonya
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vacsoraötlet. Volt otthon brokkoli, amit nagyon szeretünk, és pár nagyobbacska főtt krumpli meg egy kis sajt, ez született belőle. Nagyszerű vacsorára, de előételként vagy köretként is el tudom képzelni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mellé pirítottam még 4-5 virslit felkarikázva. Egyszerű, gyors és könnyű, sokszor ezek az ételek esnek a legjobban.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

töltött krumpli, brokkolival töltött krumpli mozzarellával, mozzarellás brokkolis krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nagy főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk, hogy kis "csónakokat" kapjunk.
  2. A brokkolit megfőzzük sós vízben, majd összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a krumplik belsejét, a fűszereket esetleg kevés reszelt sajtot és alaposan elkeverjük.
  3. A keverékkel megtöltjük a krumplikat, a tetejükre sajtot teszünk, és kiolajozott tepsiben addig sütjük, míg a sajt rápirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 328
elküldve: 5
receptkönyvben: 206
elkészítve: 2/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic v, 2012-05-06 13:17

Kedves Besamel! Csak annyiban tértem el a receptedtől, hogy a krumplit héjában megsütöttem. A család imádta, mi ebédre ettük, köszönjük a receptet! Üdv: Cicmic

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci h, 2012-01-30 12:08

Kedves Besamel !
Nagyon tetszik a vacsora ötleted és igazad van,meleg előételnek is kiváló.
Köszönöm a receptet ! Üdv: Anci

388