r
Nosalty Logó

Brokkolis tofu patisszon ágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolis tofu patisszon ágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2885 micro
Összesen 445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4002.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    1304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5770 micro
Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tofut 4 szép szeletre vágjuk és teriaki szószba tesszük pár órára.
  2. A fagyos patisszont enyhén sós vízben megfőzzük (ez néhány perc), szűrőbe öntjük, jól kinyomkodjuk belőle a vizet és a fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, borsikafűvel és szerecsendióval ízesítjük. Ez szendvicskrémnek is jó volna. Egy hőálló tál aljába néhány csepp olívaolajat öntünk, erre szépen elterítjük a pürét.
  3. A brokkolit is megfőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük.
  4. A tofuszeleteket kis olívaolajon serpenyőben elősütjük, majd egy lapát segítségével a pürére tesszük. Erre kerül a brokkoli, négyfelé osztva, majd a tejfölben elkeverünk egy tojást, szerecsendióval, sóval ízesítjük, és ezzel borítjuk be a brokkolit.
  5. Sütőbe tesszük, 180 fokon 35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*30*6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8983
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muszáj volt helyet csinálnom a fagyasztóban és ekkor találtam egy zacskónyi felszeletelt, hámozott patisszont. Nem volt szívem kidobni, hát kísérletképpen előfőztem és pürét csináltam belőle. A tofut meg amúgy is el akartam készíteni. Így vált valóra ez az álom, csupa finom zöldség, így a karácsonyi nagy evések után kifejezetten jól esik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?