Brokkolis tavaszi zöldségkrémleves recept

Brokkolis tavaszi zöldségkrémleves
Brokkolis tavaszi zöldségkrémleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lúgosítunk ezerrel. Újabb leves ennek fényében. 
Tavaszra az elemek feltöltésére ajánlott.
Há mer´ hogy itt a tavaaaasz, kérem szépen!
Tessék kimenni a szabadba, sokat, jó sokat, tessék szépen fülön fogni apát, anyát, gyereket, szerelmet, férjet, feleséget és kimozdulni. Tessék nyüzsögni, felébredni, mosolyogni!
A télnek vége!
Új tavasz kezdődik!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

  • 1 db brokkoli (kisebb)
  • 20 dkg kelbimbó
  • 3 közepes db sárgarépa
  • 1 kis db karalábé (zsenge)
  • 10 dkg zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl (vagy créme fraiche, elhagyható)
  • 2 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 tk majoranna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A tálaláshoz

ajánlat

Laktóz érzékenyek tejszín nélkül is készíthetik.
pH besorolás: erősen lúgosít! Ajánlott!
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.


receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

brokkolis-kelbimbós zöldségleves crème fraîche-sel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket előkészítjük. A brokkoli és a kelbimbó kivételével vágjuk mindet egészen apró csíkokra, darabokra, hogy ne kelljen sokáig főzni őket -itt a lényeg. A kelbimbókat vágjuk félbe.
  2. A hagymát pirítsuk meg olajon, majd az utolsó 2 percre adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát. Ekkor szórjuk meg fűszerekkel, de vigyázzunk, ne süssük túl, mert megkeserednek.
  3. Keverjük hozzá az összes felaprított zöldséget, és fedő alatt pároljuk 5-10 percig. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük további 10-15 percig. Nem baj, ha nem teljesen puhulnak meg.
  4. Húzzuk le a tűzről, és botmixerrel az egészet pépesítsük. Tegyük vissza melegedni, és tegyük bele a kelbimbót. Főzzük 10 percig. Ekkor jöhet a brokkoli, kb. újabb 5 percre. Elég hamar megpuhul.
  5. Ha ezek készen vannak, egyszerűen keverjük bele a tejszínes keveréket, de ekkor már ne forraljuk.
  6. Tálaljuk pirítóssal és pirított magokkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 065
elküldve: 1
receptkönyvben: 532
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shasa
Shasa Fri, 2013-03-01 16:45

Életem második "igazi" levese! :) Nagyon finom lett, mindenki többször is szedett belőle :) Én pirított kenyérkockát tettem mellé "pirítósnak" :P Épp lúgosító-életmódváltós szakaszomban vagyok, nagyon hálás vagyok az ilyen egyszerű és mégis nagyon finom receptekért, köszönöm szépen a feltöltést!

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-07-08 07:47

Jaj, elsiklottam efelett a hsz felett...bocsánat...Nagyon örülök, hogy ízlett! És köszönöm, hogy kipróbáltad! :-)

rizsa
rizsa Wed, 2010-03-17 10:07

Eszti,
Kinéztem az ablakon és bizton állíthatom, ITT A TAVASZ!!!!
Ezzel a levessel indítom a csöpp testemnek a tavaszi nagytakarítását.

Kata

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-03-17 11:29

MA ide is megérkezett végre!
Èn is ezen a levesem morfondíroztam. Néhány napig vendégeink voltak, a kajamaraton után kell egy kis pihenö. Szerintem én is ezt fözöm, és a rakott karfiolodat.
Nyami. :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-03-09 18:07

Visszavonom. Ma éjjel elfagytak a hóvirágok. Ilyet még nem láttam. :-(
-14 fokot mértünk.
Brühühü...

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-03-06 13:42

Hát, lassan, lassan. Ma itt ugyan hó esett, de a hóvirágok nem sokat törödnek vele. Köszönöm szépen! :-)

287