r
Nosalty Logó

Brokkolis penne én kicsi konyhámból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
én kicsi konyhám
Brokkolis penne én kicsi konyhámból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1876 micro
  • β-karotin
    5530 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2268 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5148.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    955.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2837 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    359 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1322 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    7503 micro
  • β-karotin
    22121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9072 micro
Összesen 2861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    1126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss brokkolit rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk. A virágok szárát levágjuk, és a torzsával együtt felkarikázzuk, a szár nélküli virágokat félretesszük. Én gőzölő edényben szoktam megpuhítani a brokkolit, mert úgy több tápanyag marad benne, és a színe is élénkebb marad. Ilyen edény hiányában, kevés vízben előfőzzük a zöldséget. Először a felkarikázott szárrészeket tesszük a gőzbe, a virágokat csak 10 perc múlva. Szerintem gyakori hiba brokkolis ételeknél, hogy a virág szétfő, a szár pedig túl ress marad. Együtt még kb. 20 percig gőzöljük, de nem kell, hogy teljesen megpuhuljon, maradjon egy picit ress. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk, félretesszük. 3 liter vizet sóval felteszünk forrni a tésztának.
  2. A répát és a póréhagymát is felkarikázzuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, és először a répát, pár perc múlva a póréhagymát, majd megint pár perc múlva a brokkolit beletesszük, és pirítjuk-pároljuk együtt összesen 5 percig. Ha időközben felforrt a vizünk, akkor beletesszük a penne tésztát, és újraforrástól számítva a csomagolásán feltüntetett ideig főzzük. Ez különböző márkáknál eltérő lehet, érdemes betartani. A zöldségekhez hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, ezekkel összeforraljuk, közben sóval, borssal ízesítjük, legutoljára a zöldpetrezselyem kerüljön rá. Ha nem találjuk elég szaftosnak, akkor lehet hozzáönteni max. 1 dl vizet, mert van, amelyik tejszín krémesebb, ekkor lehet szükséges a víz hozzáadása. Leszűrjük a tésztát, kevés olajat locsolunk rá, hogy ne ragadjanak össze. A nagyon jó minőségű olasz tészta olaj nélkül sem ragad össze.
  3. Ha úgy gondoljuk, hogy nem fogy el egy étkezés alkalmával, akkor ne keverjük össze a ragut a tésztával, mert felszívja a szaftját. Tányéronként szervírozzuk: tészta közepére kerül a zöldség, és rá ízlés szerint parmezán.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6104
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brokkolis penne én kicsi konyhámból
én kicsi konyhám 13 recept

Olyan szép volt a zöldségesnél a brokkoli, hát vettem egyet... Először brokkolikrémlevesre gondoltam, de vendégek jelentkeztek be, ezért valami kiadósabb kellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek