Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolis-gorgonzolás csirkemelltekercs

Brokkolis-gorgonzolás csirkemelltekercs
Brokkolis-gorgonzolás csirkemelltekercs
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Brokkoli, gorgonzola, bacon. Ezekből próbáltam összedobni valami finomat, azt hiszem, sikerült. :-)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolival töltött csirkemell, baconnel göngyölt csirkemell brokkolival és gorgonzolával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkoli rózsáit sós vízben előfőzzük, majd lecsepegtetjük.
  2. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, kissé lepirítjuk, de ne színeződjön el.
  3. A tejet hozzáöntjük, sózzuk, kiforraljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és a sajtot. Alaposan összedolgozzuk.
  4. A csirkemellből szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, a brokkolis tölteléket a szeletekre tesszük. Feltekerjük őket, majd baconbe göngyöljük.
  5. Tűzálló tálban 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 239
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi Sat, 2018-02-24 16:41

Kedves Pimkie!
Kis változtatással elkészítettem a recepted. Nem sikerült szép egyforma tölteni való csirkeszeleteket vágnom, klopfolnom, ezért pici kacsazsírral kikent jénai alját betakartam a bacon szeletekkel, ráfektettem a picit sózott fele husit. Ráöntöttem, a brokkolis, gorgonzolás szószt, ami nekem hÍgabb lett. Lehet azért, mert nem tartottam be hajszálpontosan az arányokat, csak arra törekedtem, hogy a sajt kellemesen érződjön. Lehet azért is, mert túl puhára főztem a brokkolit. Aztán rápakoltam a többi húst, és betakartam bacon szeletekkel. Így sütöttem meg. Hát valami fenséges finom. Mikor szedtem ki a tálból, a szósz kicsit folyt. Gyorsan csináltam mellé polentát, és ezt a folyós szószt rá locsoltam. Mennyei ebédem volt. Csodás ez az ízkombináció. Köszönöm szépen a recepted. Kedvenc lesz nálam. :-)

Pimkie_
Pimkie / Pimkie_ Mon, 2018-02-26 13:24

Kedves Zsuzsi!
Nagyon örülök, hogy ízlett a végeredmény! :) (Én sajnos most egy "kényszer diétán" vagyok, de amint visszatérhetek a normál étkezéshez, kipróbálom a Te verziódat is! :)

497
brokkoli 13 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 2 csapott ek
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint
gorgonzola 5 dkg
csirkemell filé 60 dkg
bacon 8 szelet