Brokkolifasírt recept

Brokkolifasírt
Brokkolifasírt
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kolléganőm hozott ilyen fasírtot a közeli főzelékbárból a lencsefőzelék mellé. Felkaptam a fejem, hogy micsoda ötlet, megkóstoltam, és nagyon ízlett. Elhatároztam, hogy elkészítem. Bár abban, amit ő evett, volt karfiol is, ez is nagyon finom lett. Nemsoká itt a karfiolszezon, abból is el fogom készíteni.

hozzávalók / 2 adag

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkoligombóc, fasírt brokkoliból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük. (Én fagyaszottat használtam, de a friss még jobb.)
  2. Leszűrjük, villával pépesítjük, hagyjuk hűlni.
  3. A zsemlét kevés langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és egy tálba tesszük.
  4. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkolipépet, a sót és borsot, a fokhagymát is belereszeljük. Jól kidolgozzuk a masszát kézzel. Ha lágy, akkor zsemlemorzsával sűríthetjük.
  5. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat formázhatunk. A kész fasírtgolyókat meghempergetjük zsemlemorzsában és olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, elég, ha picit pirosodik.
  6. Feltétnek is kiváló, de köretnek adhatunk mellé rizst vagy krumplipürét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 87 619
elküldve: 26
receptkönyvben: 1 661
elkészítve: 78/99
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept
hirdetés

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

darkoadrienn
darkoadrienn p, 2015-03-06 12:22

Sziasztok! Én nem főztem meg előre a brokkolit, és így is nagyon finom puha és omlós lett! Szerintem ki lehet hagyni ezt a lépést, ugyanolyan jó lesz a végeredmény. :)

Sici
Sici cs, 2014-01-30 11:57

Kislányom egy éves, már én untam a brokkoli főzeléket, meg a krumplis brokkolit, ma fasírtot fog enni :) Köszönöm az ötletet

Mizoka91
Mizoka91 k, 2014-01-28 18:06

Ma elkészítettem ebédre a brokkolis fasírtot, nagyon finom lett. Már korábban a répás fasírtot is imádtam, ezért biztos voltam benne, hogy ez is tetszeni fog. Köszönöm a receptet!

anyoca72
anyoca72 sze, 2013-11-20 18:56

Nagyon finom lett. Bár egy kicsit elsóztam, de ez az én hibám. :)

csillag ánizs
csillag ánizs p, 2012-12-14 16:46

Szia!Most lettem kész ezzel a brokkolis finomsággal,hát ez csuda finom lett,el is mentettem a receptjeim közé.Köszönöm,úgy érzem sűrűn lesz majd elkészítve.:)

timke1979
timke1979 p, 2012-10-26 16:44

Ma valami húsmentes vacsin gondolkoztam, viszont nem igazán kívánom a párolt brokkolit. De eszembe jutott hogy lehet zöldségfasírtot is készíteni, így rátaláltam a receptetdre és megcsináltam. Kicsit variáltam rajta és tettem bele egy kevés mustárt és pirosaranyat, valamit vegyesen zsemlemorzsával és zabpehellyel gyúrtam össze. Finom lett nagyon :) Köszönöm a receptet. Üdv.:Timi

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla k, 2011-05-17 22:19

Ma elkészítettem. Nagyon finom lett. Reszeltem bele egy kis hagymát is. Legközelebb karfiollal vegyesen fogom készíteni. De szerintem egyszer kipróbálom reszelt sajttal és/vagy kevés darált hússal. Úgy sem lehet rossz.... Mindenesetre gratulálok a szuper recepthez!!!

Amurath
Nyulas / Amurath sze, 2011-05-18 10:36

Kedves Csilla,
köszönöm szépen, örülök, hogy elkészítetted és ízlett is! Reszlet sajttal kipróbálom én is! :-)

orsolya77
Hókifli / orsolya77 k, 2011-05-10 18:56

Ez a brokkolis csoda egy csoda!
Elkészítettem vacsorára..de mondanom sem kell, már majdnem a vége felé kaptam észbe hogy: nade mi lesz a feltét a főzelékhez? :))
Nem szabad kihagyni!!!

Amurath
Nyulas / Amurath sze, 2011-05-11 10:03

Kedves Orsolya, örülök, hogy neked is ízlett, egészségedre! Szép napot, Zsuzsa

missdr
missdr cs, 2011-05-05 21:45

Köszönöm a receptet,finom lett!:) Szeretem a zöldséges ételeket,úgyhogy biztos másból is ki fogom próbálni!

Amurath
Nyulas / Amurath p, 2011-05-06 08:16

Kedves Missdr, örülök, hogy neked is ízlett, itt a tavasz, csudajó zöldségek ideje, hajrá-hajrá! Jó főzőcskézést! Szép napot, Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath cs, 2010-12-23 12:18

Kedves Noémi, így karácsony előtt ez egy jó választás ebédre, kímélő és nagyon finom is. Egészségetekre, a céklával is igyekszem majd kikísérletezni. Kellemes ünnepeket neked és családodnak! Zsuzsa

KKNoemi
KKNoemi cs, 2010-12-23 10:28

nálunk ma ez készült ebédre krumpipürével... nagyon ízlett a lányomnak is! köszönöm a receptet!

jó ötlet más zöldségből is, a fentiek mellett esetleg céklából is lehetne!

Bató Edit
Bató Edit cs, 2010-10-21 11:57

Én cukkinivel is próbáltam, szerintem nagyon finom. Több zsemlemorzsa kell bele, de picit ki is lehet nyomogatni a levét. Zsenge cukkiniból csináltam és a héját is belereszeltem a nagyobb lyukú reszelőn. Szép cirmos lett. Próbáljátok ki! Edit.

Amurath
Nyulas / Amurath sze, 2010-09-22 17:45

Kedves Zsuzsó, karfiolból is jó, meg tegnap csináltam padlizsánfasírtot, na az is nagyon jó lett! Azt Dacota receptje alapján készítettem! Most jön a sütőtök szezon, nem volna hülyeség abból is kreálni valami hasonlót! Zsuzsa

Döme-Ádám
Döme-Ádám p, 2010-09-17 12:57

Szia!
Ma elkészítettem lila karfiolból, hááááát valami isteni finom!!!!
A holnapi kirándulásunkra gondoltam elvinni "harapnivalónak", s úgy kellett rábeszélnem magam már a sütés közben, hogy nem kéne most mindet elfogyasztani. Bár ahogy az időt nézem, lehet, hogy nem fogunk tudni elutazni, de attól nem félek, hogy ez a finomság megmarad!
Köszönöm az ötletet, ezután biztos gyakran kerül nálunk asztalra!

Amurath
Nyulas / Amurath szo, 2010-09-18 19:47

Örülök, hogy ötletet adhattam! Lila karfiol? Még nem láttam olyat! Viszont múltkor találkoztam a boltban fehér padlizsánnal! :-) Zsuzsa

Döme-Ádám
Döme-Ádám szo, 2010-09-18 22:04

Igen, ráadásul saját termesztésű!
Az íze olyan, mint a karfiolé, de ha megfőzzük, akkor hasonlóan zöldes lesz, mint a brokkoli.
A lányomnak nagyon ízlett a fasírt! Elfelejtettem tegnap írni, hogy a fokhagyma helyett én bazsalikommal fűszereztem.

Bató Edit
Bató Edit v, 2010-09-12 19:02

Kedves Zsuzsa!
Imádom a brokkolit, úgyhogy ezt biztos elkészítem. Köszi, Edit.

Amurath
Nyulas / Amurath v, 2010-09-12 20:10

Kedves Edit, örülök, hogy megtetszett, nemsoká elkészítem karfiollal is! :-) Üdv, Zsuzsa

1076