r
Nosalty Logó

Brokkoli leveles tésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkoli leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Összesen 822 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Összesen 3287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Összesen 201 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 822 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5045.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    1612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4773 micro
Összesen 3287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Elkészítés

A brokkolihoz

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és párolóbetétben vízgőz felett 12 percig pároljuk.
  2. A leveles tésztát lisztezett felületen a püspökkenyér formánk méretére nyújtjuk, és kibéleljük vele.
  3. A brokkolirózsákat a tésztával bélelt formába rakosgatjuk.
  4. A sajtmártáshoz felhevítjük a vajat, rátesszük a lisztet, világos rántást készítünk, majd felöntjük langyos tejjel és tejszínnel. Folyamatosan kevergetve összefőzzük.
  5. A tűzről levéve ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját.
  6. Visszatéve a tűzre, folytonos keverés mellett addig főzzük, míg a sajt teljesen elolvad, ekkor levesszük a lángról.
  7. A tojások fehérjét habbá verjük, a sajtos mártásba forgatjuk, majd ráöntjük a brokkolira, és megszórjuk a szeletelt mandulával.
  8. A brokkolit előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük míg szép piros nem lesz a teteje, és a sajtmártás meg nem szilárdul (30-35 perc). (Ha a teteje kezdene nagyon megsülni, de a közepe még lágy, takarjuk le alufóliával.)
  9. Miután megsült, 20 percet pihentessük, ezt követően szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x12
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7667
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 09.

Ajánló

Bármilyen ünnepi asztal kínálatát gazdagíthatjuk ezzel a mutatós étellel, de hétköznap is elkészíthető. Köretként, önálló ételként egyaránt fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még tavasszal készítettem ezt a brokkolis ételt (itt jelent meg, az 1. számban). Saját elképzelésemet valósítottam meg. Még a leveles tészta is saját készítésű volt. A készítéséről fázisfotók itt láthatók.

Hozzávalók

A brokkolihoz

A sajtmártáshoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek