r
Nosalty Logó

Briós vaníliával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Briós vaníliával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3578 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 895 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2498.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    338 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    877 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3578 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukros langyos tejen elfuttatjuk az élesztőt.
  2. Ha feljött, hozzákeverjük a joghurtot, tojást, vaníliát, cukrot, az 5 dkg vajat, lisztet, sót és összedagasztjuk, egy órát kelesztjük.
  3. Ha duplájára nőtt, lisztezett deszkára borítjuk, 1 cm vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a másik 5 dkg olvasztott vajjal, majd feltekerjük roládformára.
  4. 12 szeletre osztjuk, amit hosszú, 1-1,5 cm-es hurkákká sodrunk, és azt csigaformára feltekerjük, szilikonnal vagy sütőpapírral borított tepsibe helyezzük viszonylag távol egymástól, mert összenőnek.
  5. Még kb. fél órát kelesztjük, megkenjük tojással és cukrot szórunk a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7583
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Briós vaníliával
Évi néni 1830 recept

A joghurtot nagyon szeretem péksüteményekhez használni más folyadékkal szemben, mert hihetetlen lágy tésztát kapok tőle, ami sokáig friss marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!