r
Nosalty Logó

Briós 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Briós 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Összesen 5584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 558 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.6 g

Zsír

  • Összesen
    366.8 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5399.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    3006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    490 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2038 micro
Összesen 5584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Konyhai robotgéppel dolgozzuk össze a tésztát: először a réteslisztet a cukorral és az élesztővel összekeverjük. Hozzáadunk 4 tojást, alaposan összedolgoztatjuk a géppel, majd a maradék három tojás is megy a tésztához egyenként.
  2. Amikor a massza már leválik a tál oldaláról, beletesszük az összedarabolt, szobahőmérsékletű vajat, és a sót. Ismét addig dolgoztatjuk a gépet, míg újra leválik a tészta a műanyag felületről.
  3. Ezután egy nagy tálba tesszük át a meglehetősen ragacsos masszát, lefóliázzuk, és huzatmentes helyen, szobahőmérsékleten 2 óra 15 perc alatt duplájára kelesztjük. (22 ºC-nak kell lenni a helyiségben ahhoz, hogy a tészta kétszeresére keljen.)
  4. Amikor jól megkelt a tésztánk, lisztezett felületre borítjuk, és öklünkkel gyúrjuk, míg eredeti méretére össze nem esik. Visszatesszük a tálba, ismét lefóliázzuk, most pedig a hűtőben pihentetjük (kelesztjük) 1,5 órán keresztül.
  5. A 90 perc elteltével lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, mikor ismét eredeti térfogatú, beledolgozzuk az előzetesen rumba áztatott mazsolákat, s kezdhetjük a briósbucik készítését: a tésztát három részre osztjuk (egy rész/ tepsi), és megpróbálunk kilenc golyócskát formálni, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, egymástól tisztes távolságra. A bucikat szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük, megkenjük a cukros tojással (ehhez egy tálkában a tojást, a tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük), utána mehet a 220 ºC-ra légkeverésenelőmelegített sütőbe 12 perce. Majd még kétszer kilenc brióst készítünk. (Készült a Szakácsok könyve alapján.)
  • Sütés ideje: 36 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31881
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak erős idegzetűeknek! Eszem ágában sincs kedvét szegni senkinek, viszont kötelességemnek érzem felhívni mindenki figyelmét bizonyos tényekre a brióskészítéssel kapcsolatosan. Előkészítési idő: 300 perc, sajnos nem a szemünk káprázik (s nem is egy elütés következtében áll még egy nulla a harmincas szám után), valóban ennyi az annyi. Másik sajnálatos tény a tészta iszonyatos ragacsossága. Biztatásképpen pedig: a végeredmény bizton feledteti az azt megelőző, fránya 18 000 szekundumot.

Hozzávalók

A tésztához

A mazsolához

A briósbucik tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?