r
Nosalty Logó

Brioche suisse

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
m_krisztike
Brioche suisse
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Összesen 1075 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Összesen 4292 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Összesen 326 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1386.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1075 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5546.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    3156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1521 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 4292 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához (kb 8-10 csigához)

  1. A tésztához a liszteta cukorral, a sóvalés az élesztővelösszekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Jól átgyúrjuk. Végülhozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat. A masszát 10-15 percig folyamatosan dagasszuk. Nem baj, ha a végén még ragadós a tésztánk, az a lényeg, hogy az állaga sima legyen.
  2. Letakarjuka tésztát egy konyharuhával, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk 1-1,5 órát.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  4. Közepes lángon felmelegítjük a tejet a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a vaj elolvadt, hozzáadjuk a pudingport, a tojások sárgájátés a lisztet, majd folyamatosan keverjük addig, amíg a krém jól besűrűsödik.
  5. A tésztát a pihentetés után 4-5 mm-re vastagságúra, éstéglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a vaníliás töltelékkel, megszórjuk ízlés szerint (rumos tejbe áztatott) mazsolával, illetve az apró kockára vágott étcsoki darabkákkal (az eredeti receptben a nyújtás után még 1 órás hűtőszekrényben való pihentetés szerepelt, én viszont ezt időhiány miatt ki szoktam hagyni).
  6. A tésztát óvatosan feltekerjük, majd éles késsel kb. 2 centi vastagságú csigákat vágunk.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük(a tetejüket megkenhetjük tojásfehérjével).Én a tetejére szoktam tenni még pár szemextra csokidarabot.:)
  8. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4972
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
m_krisztike 2 recept

Franciaországban leltem rá, majd Brüsszelben sikerült megkóstolnom ezt a mazsolás, pudingos, csokidarabos csigát. Bár egy kicsit időigényes, de mindenképpen érdemes kipróbálni!:)

Hozzávalók

Tésztához (kb 8-10 csigához)

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek