r
Nosalty Logó

Brazil sajtpuffancs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pulykatojás
Brazil sajtpuffancs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2519 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 631 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    147.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6746.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1562 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    3768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 2519 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Egy 2 literes serpenyőbe öntsük a tejet és az olajat. Sózzuk meg, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük fel. Ha a tej elkezd forrni, vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a lisztet. Egy szemcsés tésztát fogunk kapni.
  3. A keveréket tegyük egy hideg tálba, és hagyjuk kicsit lehűlni. Mikor már alig langyos, keverjük hozzá mixerrel egyenként a tojásokat és a sajtot. Az eredmény egy ragacsos, puha massza lesz.
  4. Hideg vízbe mártott evőkanállal formázzunk kerek halmokat a tepsire. A víz segít, hogy ne ragadjon a kanálhoz a tészta.
  5. A sütőt vegyük vissza 200 fokosra. Tegyük be a halmokat, és süssük 25-30 percig. Akkor kész, amikor már nem ragad a külseje, de még nem pirult meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2991
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 06.

Ajánló

Ha nem fogyna el egyből, amit kétlek, egy hétig eláll a hűtőben. Mikróban vagy sütőben újra fel lehet melegíteni, de hidegen is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brazil sajtpuffancs
Pulykatojás 7 recept

Egy angol recept alapján készítettem el. A neve pão de queijo. Eredetileg tápiókaliszttel készül, de sima finomliszttel is nagyon finom. Köretként vagy magában is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek