Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói Rezu konyhájából

Brassói Rezu konyhájából
Brassói Rezu konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A brassói a kedvenc ételem, ezért nem hiányozhat a repertoáromból. Meglepően egyszerű volt elkészíteni, és isteni lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot megmossuk, felkockázzuk.
  2. A szalonnát apró darabokra vágjuk.
  3. Olajon pirulásig sütjük a szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
  4. Ezután beletesszük a húst, megszórjuk majoránnával, sóval és borssal, és kavargatjuk.
  5. Ha már levet eresztett, lefedjük, hogy puhuljon, néha ránézünk, ha az összes levét elfőtte, pici vízzel pótoljuk.
  6. Eközben a burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, és forró olajban kisütjük, megsózzuk.
  7. A húst körülbelül 40 perc után kóstoljuk, ha szükséges, a fűszereket pótoljuk.
  8. Miután kellően omlós, átkavarjuk, levesszük a tűzről, és összekavarjuk a sült krumplival, és már fogyaszthatjuk is.
  9. Jó étvágyat!
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 573
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Rezu

Mióta szakács: 2011.09.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brassói aprópecsenye, sertéscomb brassói módra, fokhagyma krumplis sertéskockák

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Haszusz
Haszusz Tue, 2016-05-31 14:34

Ez a legjobb! Se pirospaprika, se paradicsom, se zöldborsó, se ételízesítő, csak egy egyszerű, jól fűszerezett nem túlbonyolított remek étel. Köszönöm!

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-01-12 18:06

Az előttem szólóak véleményének helyt adva én is több fokhagymával készítettem el a Brassóit.Nem bántam meg!Degeszre ettük magunkat a szemnek,gyomornak hízelgő étekből.Köszönöm,hogy remekelhettem a konyhában!

rezu
Rezu / rezu Sun, 2014-01-12 18:51

Örülök, hogy sikered volt vele, a hozzávalóknál módosítottam is a fokhagyma mennyiségét :)

Dolgozolany
Dolgozolany Tue, 2013-08-20 10:10

Jól hangzik és nem tűnik nehéznek. Ki fogom próbálni. :-)
Köszi a receptet.

kisséva
kisséva Sat, 2013-08-17 15:28

Igen ez az igazi,de én is több fokhagymát teszek bele!! Köszönjük!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-08-17 14:11

Azt hiszem tenyleg ez az igazi brassoi!!!! Eddig meg ez hangzik a legjobban ugy, ahogy emlekezetem szerint nekem nagyon izlett hajdanaban. Mar olyan regen volt, hogy mar nem is emlekszem melyik etteremben ettem. Talan en meg a fokhagymat megduplaznam:) Kituno recept, koszonet erte!
Udv. Veronika

923
sertéscomb 60 dkg
burgonya 1 kg
kolozsvári szalonna 300 g
majoranna 3 ek
bors 1 kk
1 kk
fokhagyma 8 gerezd