r
Nosalty Logó

Brassói csirkemellből édesburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
GallEnci
Brassói csirkemellből édesburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1240 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1409 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    16767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 620 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1669.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    33533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2482 micro
Összesen 1240 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk sóval, borssal, és meglocsoljuk olívaolajjal, 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük.
  2. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és kockázzuk. Serpenyőben a kókuszzsíron megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a csirkehúst és a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük sóval, borssal ízlésünk szerint, majd felöntjük fél deci vízzel, és pároljuk kb. 10 percig, Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és teljesen elfőzzük róla a vizet, és pirítjuk kicsit.
  3. A sült édesburgonyát is hozzákeverjük, és összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 19714
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GallEnci 1 recept

Egy receptes újságban találtam az alapreceptet, és kicsit a saját ízlésemhez igazítottam.  Nagyon finom lett. Imádjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek