Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói aprópecsenye Szami's konyhájából

Brassói aprópecsenye Szami's konyhájából
Brassói aprópecsenye Szami's konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem az eredeti brassói recept, nekünk az túl egyszerű. :) Mi így készítjük, jó fűszeresen. A bor lehet benne vörös is, fehér is, mindkettővel teszteltük. Azoknak a családoknak ajánlom, akik szeretik a fűszeres, ízekben gazdag ételeket. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült burgonya és kovi ubi kíséretében a legfinomabb :)

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói másképp, fehérboros brassói, boros brassói pecsenye
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a szalonnát csíkokra vágjuk, a hagymát és a paradicsomot felkockázzuk.
  2. A szalonnát és a hagymát elkezdjük pirítani a serpenyőben, majd mikor már aranybarna színt kapott a szalonna, akkor hozzáadjuk a húst, pirítjuk egy kicsit, majd fokhagymanyomó segítségével mehet bele a fokhagyma, majd a paradicsom.
  3. Hagyjuk, hogy a paradicsom levet eresszen, majd adhatjuk hozzá a kb 2 dl vizet. Sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk az aprított petrezselymet.
  4. Hagyjuk rotyogni addig, amíg a leve el nem fő, és a hús meg nem puhul. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  5. A végén hozzáadjuk a bort, rottyantunk rajta párat, megvárjuk, amíg az étel magába szívja a bor zamatát, és készen vagyunk. Sült burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 4 017
elküldve: 2
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szami's

Mióta szakács: 2015.08.28.
2 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

697
sertés rövidkaraj 1 kg
kolozsvári szalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
félszáraz fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl