Brassói aprópecsenye Kornéltól recept

Brassói aprópecsenye Kornéltól
Brassói aprópecsenye Kornéltól
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Brassói aprópecsenyével mindenki találkozott már, valószínűleg különböző-féleképpen elkészített verziókban. Vendéglőkben divat volt egy időben (talán még ma is helyenként), hogy maradék sült vagy pörkölt húsok felhasználásával készítették, netán szárnyasok húsából, de az autentikus brassói minden esetben frissen sült és kizárólag sertés szűzpecsenyéből készül.

Rendkívül egyszerű, kitűnő frissensült egytálétel.

hozzávalók / 3 adag

Burgonyakocka sütése

Brassói aprópecsenye készítése

Sütőzsiradék

Burgonyakocka sütése

ajánlat

A burgonya esetében az eredeti receptúra szerint felkockázva meg kellene főzni azokat, majd úgy kisütni bő zsiradékban, ezt a lépést én leegyszerűsítettem. Fűszerpaprika sem szerepel eredetileg a receptúrában, viszont szép színt ad az ételnek, ezért én használom. 

Házi savanyúsággal, paradicsom vagy paprika salátával kínáljuk az elkészült ételt.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói, sertésszűzből brassói
Szólj hozzá!

elkészítés

Burgonyakocka sütése

  1. A burgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint 1x1, vagy 2x2 cm-es kockákra. Lehetőleg ügyeljünk, hogy egyforma méreteket vágjunk.
  2. Tegyünk fel a tűzre egy edényt, és hevítsük fel benne az étolajat. A burgonyakockákat süssük szép pirosra, és tegyük konyhai papírtörlőre felhasználásig.

Brassói aprópecsenye készítése

  1. A szűzpecsenyéről távolítsuk el a vékony hártyaréteget, majd kockázzuk fel akkora méretűre, mint a burgonyákat. Sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben kevés zsíron gyakori forgatás mellett süssük a húsok minden oldalát pirosra. A fokhagymagerezdeket zúzzuk össze késlapjával vagy fokhagymapréssel.
  2. Mielőtt a hús elkészül, csökkentsük a hőt, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, és jól forgassuk össze. Szórjuk meg fűszerpaprikával, majd adjuk hozzá a kockázott burgonyát, és jól összeforgatva forrósítsuk fel az ételt.
  3. Tálaljuk azonnal.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 73
össznézettség: 11 535
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
165 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660