Brassói aprópecsenye Arthemis konyhájából recept

Brassói aprópecsenye Arthemis konyhájából
Brassói aprópecsenye Arthemis konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a kis öcsém vendéglátóipari Ételkészítési Ismeretek c könyvében találtam.Szüleim is így készítették otthon. A bors és a fokhagyma mennyisége egyéni ízlésen múlik.

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói, fokhagymás brassói, brassói pirított burgonyával

elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát aprítjuk. (Eredetileg hasábokra kéri a recept, de én mindig kockázni szoktam.)
  2. Kevés zsíron gyorsan megpirítjuk, megsózzuk.
  3. A húst feldaraboljuk.(Én ezt is kockázom.)
  4. A füstölt szalonnát is kockázzuk fel.
  5. Serpenyőben félig kiolvasszuk a zsírt belőle, majd hozzáadjuk a zsírt.
  6. Belerakjuk a húst, és erős tűzön gyakori keveréssel megpirítjuk. Közben sóval ízesítjük, törött borssal fűszerezzük.
  7. Mikor már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  8. A lepirított húst a burgonyához adjuk, és összerázzuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 677
elküldve: 5
receptkönyben: 218
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

Hozzászólások (1)

Nagyi60
Nagyi60sze, 2012-02-29 21:10

Igen!!!!!!!!
Így készítem én is ! Régen főztem már brassóit, de most kedvet kaptam! A hét végén ezt főzők!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
369