Brassói aprópecsenye Arthemis konyhájából recept

Brassói aprópecsenye Arthemis konyhájából
Brassói aprópecsenye Arthemis konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a kis öcsém vendéglátóipari Ételkészítési Ismeretek c könyvében találtam.Szüleim is így készítették otthon. A bors és a fokhagyma mennyisége egyéni ízlésen múlik.

hozzávalók / 10 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói, fokhagymás brassói, brassói pirított burgonyával

elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát aprítjuk. (Eredetileg hasábokra kéri a recept, de én mindig kockázni szoktam.)
  2. Kevés zsíron gyorsan megpirítjuk, megsózzuk.
  3. A húst feldaraboljuk.(Én ezt is kockázom.)
  4. A füstölt szalonnát is kockázzuk fel.
  5. Serpenyőben félig kiolvasszuk a zsírt belőle, majd hozzáadjuk a zsírt.
  6. Belerakjuk a húst, és erős tűzön gyakori keveréssel megpirítjuk. Közben sóval ízesítjük, törött borssal fűszerezzük.
  7. Mikor már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  8. A lepirított húst a burgonyához adjuk, és összerázzuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 595
elküldve: 5
receptkönyben: 218
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

Hozzászólások (1)

Nagyi60
Nagyi60sze, 2012-02-29 21:10

Igen!!!!!!!!
Így készítem én is ! Régen főztem már brassóit, de most kedvet kaptam! A hét végén ezt főzők!

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!
369