Brassói aprópecsenye Anett konyhájából recept

Brassói aprópecsenye Anett konyhájából
Brassói aprópecsenye Anett konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Személy szerint imádok mindent, amiben fokhagyma van. Lehetőleg minél több, annál jobb. A brassóihoz én hozzáadom főzés közben az 5-6 gerezd fokhagymát. A főzés közben veszít az intenzitásából, és isteni aromát kölcsönöz az ételnek.

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g csirkemell filé
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • bors ízlés szerint
  • ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoranna
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 dl víz
  • 500 g burgonya

Sütőzsiradék

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke brassói, brassói csirkehúsból, fokhagymás fűszeres csirke sült krumplival keverve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a hagymát felkockázzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a húst is. Aztán fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a majorannát is.
  3. Aztán fedő alatt 15 percet pároljuk, ha szükséges, kevés vizet adhatunk hozzá. Negyed óra után még egy 5-10 percet pirítsuk, és már kész is van.
  4. A krumplit sós vízben főzzük elő. Nem kell megfőzni, de ez segít, hogy később is puha maradjon a krumpli. Így nem lesz száraz.
  5. Mikor félkész állapotban van, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni, és forró olajban kisütjük.
  6. Ízlésünk szerint vagy keverjük össze a hússal, vagy mellé téve tálaljuk. Ha összekeverjük, a krumpli átveszi a fűszeres hús ízét is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 119
össznézettség: 20 378
elküldve: 5
receptkönyvben: 61
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

376