Brassói aprópecsenye 6. -zöldborsóval recept

Brassói aprópecsenye 6. -zöldborsóval
Brassói aprópecsenye 6. -zöldborsóval
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekünk ez az egyik kedvencünk, hamar elfogy!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplis aprópecsenye zöldborsóval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott hagymát megdinszteljük, majd rádobjuk a husit. Fehéredésig forgatjuk benne, majd hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük vízzel. A pirospaprikát és a maradék fokhagymát csak a végén tesszük bele.
  2. A zöldborsót sós vízben megfőzzük. Lehet dinsztelni is egy kis margarinon.
  3. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és forró olajban kisütjük.
  4. Az egészet összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 47 234
elküldve: 5
receptkönyvben: 325
elkészítve: 12/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Csabi bp.

Mióta szakács: 2010.03.21.
8 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sajti Mihályné
Sajti Mihályné sze, 2011-09-07 22:16

A brassóit én is mindig zöldborsóval készítem, csak azzal a különbséggel, hogy nem külön főzöm meg és keverem a husihoz, hanem amikor az már félig kész, hozzáadom a zöldborsót és előbb együtt párolom , majd ha elfőtte a levét, együtt sütöm zsírjára. (én olajat használok!) Én nem szoktam piros paprikát tenni bele, mert akitől tanultam az inkább az erőteljesebb bors és fokhagyma ízesítésre tanított meg és a családom is így imádja. (Én is kockára vágott , sült burgonyával keverem össze )
Ha nagyon gyorsan akarjátok elkészíteni, csirke, vagy pulykamellből nagyon hamar kész!, Ekkor egyszerre teszem bele a húst és a borsót, így az ízek nagyon harmonizálnak és az sem utolsó szempont, hogy mire a krumpli megsül, a husi-borsó párosítás is készen van!

Ruby
Ruby k, 2011-05-31 10:56

hajszál pontosan igy csinálom én is !! nagyon fini és tényleg ennyi fokhagyma kell neki... :)

455