Brassói aprópecsenye 3. recept

Brassói aprópecsenye 3.
Brassói aprópecsenye 3.
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos családi recept, mindenki imádja.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás-paprikás aprópecsenye sertéshúsból

elkészítés

  1. A húst apró darabokra vágjuk.
  2. Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a húst, és rápirítunk arra is.
  3. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, beleteszünk egy húsleveskockát, sót, borsot, paprikát, fedő alatt pároljuk.
  4. Kb. 15 perc főzés után beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és levesszük a fedőt.
  5. Akkor jó, ha a szaftja már nem folyós, de még bőven van alatta. Ha esetleg hamar elforr a víz, és a hús még kemény, tegyünk hozzá vizet bátran.
  6. Hasábburgonyával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 100 480
elküldve: 14
receptkönyben: 553
elkészítve: 19/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka

Mióta szakács: 2010.01.16.
3 recept

Hozzászólások (24)

tudomen
tudomenp, 2012-10-19 20:36

az a baj nem ismerik az emberek egyrésze izlések és pofonok.ami nekem isteni az a másiknak nem izlik.na épp ezért van annyi elkészitési mod

cindycat
cindycatszo, 2012-09-01 13:24

megcsinaltam es szupi lett, de en meg tobb fokhagymat tennek bele mert nalam szinte nem is lehetett erezni, de ez izles szerint. Amugy koszi, ez remek lett :) akinek meg nem tetszik az ne csinalja meg, egyen vajas kenyewret :) pussz

mukkasszony
mukkasszonyszo, 2012-03-31 18:37

Hihi en is csinalom es meg teszek belea vegen majaorannat es zoldborsot:)Borsodan igy keszitik!!!!!

niki371
niki371sze, 2012-02-22 08:47

Szia!

Én is így csinálom és szeretem. A családom is és én még Anyukámtól tanultam így... A héten csináltam brassóit és valamiért nem stimmelt az íze, most, ahogy olvasgatom jöttem rá, hogy kifelejtettem a paprikát... De most már legalább tudom...

Jó a recept, szerintem (mivel Én is így szeretem :) ) nem kell ilyen hozzászólásokkal illetni senkit...
Jártam Én már olyan házban ahol istenítették a háziasszony főztjét, hogy ilyet még biztos nem ettem...
Hát nem, olyan rosszat, mint akkor, olyat sosem.
Az a baj, hogy sok mindenki hiszi azt, hogy penge a konyhában holott meg nem, de sose tudnám megbántani! Van akinek csak udvariasságból eszik a főztjét az ismerősök, a család meg azért mert már ezt szokta meg... De azt se döngölik a földbe... Pl: az egyik húsleves receptnél is (itt az oldalon) azért mert a "szakácsunk" tesz bele vegetát kapott egy olyan kommentet, hogy ez egy tök szar húsleves lehet...

Jencikém
Jencikémk, 2012-01-17 11:52

Nem is gondoltam, hogy egy recept ilyen indulatokat képes kiváltani egyes emberekből! Én mindenesetre így fogom elkészíteni. Ma! Aztán majd meglátjuk! További szép napot!

mikissus
mikissusszo, 2011-10-22 20:23

A brassói tényleg remek étel
csak kevés helyen tudják jól elkészíteni. Javaslom hogy a húst a hagymával meg a borssal együtt süssétek lehetőleg tepsiben és pirosra, a paprika helyett meg inkább kevés paradicsompürét tegyetek hozzá úgy lesz az igazi.

gyorgyi63
gyorgyi63szo, 2011-10-22 16:21

A pörihez nem is mindenki tesz fokhagymát, én is majdnem így csinálom a brassóit, leveskocka nálam kizárt, én húslevessel szoktam egy kicsit felengedni víz helyett és egy csapott teáskanál paradicsóm szószt, vagy pürét teszek bele. Pirospaprika pedig tudtommal sem kell bele. :)

niki371
niki371p, 2011-06-24 17:23

A kedves kritizálónak üzenem hogyha étterembe mész kajázni a legtöbb!!!!! helyen úgy készül mint egy pöri csak fordított sorrenddel szinte (hagyma szalonna megpirítva, rá a hús, ha elfőtte a saját levét lepirítva, rá a fokhagyma felönteni 1-2 húsleveskockával majoránna, só, bors, ha kész fedőt levesszük és rádobunk 1-2 ek lecsót vagy paradicsomlevet töltünk alá..., nem szűzből eszed hanem dióból és még sorolhatnám...

bernisoad
bernisoadp, 2011-03-18 12:35

Nagyon jó és finom! Barátnőm például szakács, és ő is dettó így csinálja! Köszönöm a receptet!

rebtom
rebtomh, 2010-10-25 14:44

Engem nem érdekel, hogy mi a neve ennek az ételnek, de fantasztikusan fincsi lett. Köszönöm a receptet!

jolci
jolcics, 2010-10-21 10:27

Ahány ház annyi szokás.Én sem teszek a brassóiba fűszerpaprikát,de úgy gondolom így is finom lehet.

izabella.lne
izabella.lnep, 2010-08-20 15:53

Húúú!
Nem mindegy minek nevezi?attól még lehet jó,ha ő így szokta elkészíteni!
De azért azt elmondanám,h PÖRKÖLT az,amikor a hús LE VAN PÖRKÖLVE!!!!!!!!!pontosabban mikor elforr róla a víz,akkor újra le kell kicsit pirítani,és ha még nem elég puha ill nem elég a szaft,újra felöntöd .. és akár többször lepirítod .... hát ezért pörkölt!!!!!!!!ja és nem fokhagymás :)na pussz mindenkinek

.Méhecske.
.Méhecske.k, 2010-08-24 12:28

Szívemből szóltál izabellal!:))
Én kipróbálom, biztos finom, és a fotó is önmagáért beszél!

gregoreva
gregorevaszo, 2010-08-07 13:19

Panka! Én is töménytelen mennyiségű fokhagymával készítem a brassóit, sertéshúsból, de pulykacombból is csináltam már.Őrölt borsot is rakok rá becsülettel, és hogy botránkozás lesz-e nem tudom, őrölt majorannát is teszek bele. A legvégén,mikor a hús kész, beleteszem a pirospaprikát,pár perc alatt még összepirul és kész.A sült burgonyával együtt tálalom.Ha a burgonya hasábokra van vágva, a húst is hasonlóan, hosszúkásra, azaz laskára vágom.Ha a burgonyát kockákra vágom, akkor a húst is.Ismerősöm mindent így csinált, csak ő kicsontozott csirkecombból.Ahány ház, annyi szokás, szóval én is úgy csinálom, ahogy Panka, és akkor ez most minő vétek!!!??
Szerintem mindenki nézze meg a receptet, és ha nem tetszik, ne tegye be a receptjei közé.De ilyen harcramenő módon, egy étel miatt, nem szabad, nem ez a lényeg.Mindenki úgy csinálja, ahogy szereti, tanulta, látta, ette, kóstolta,stb.,.....Éva-Anyóca

kritizá-ló
kritizá-lósze, 2010-01-20 15:41

Ezt itt is megnézheted:
http://www.nosalty.hu/brassoi_apropecsenye_2_recept_2517
Nos, visszatérve a Brassóira. Az általad belinkeltekben sem szerepel a fűszerpaprika. Sőt oda van írva, hogy paprika nélkül.
Azért vannak tokányok, raguk, és pörköltek, hogy egy bizonyos jelleget megadjunk már a név választással is.
A paprikával fűszerezett, ízesített, színezett étel az a pörkölt.
UFF
:-)))

kritizá-ló
kritizá-lók, 2010-01-19 13:18

--"Nálunk így készül."--

Én így vagyok a tejbegrízzel. Nálam így készül:
Sütök egy jó Steak-et, a grízt pedig, egye meg aki akarja

pankadraga
pankadragah, 2010-01-18 12:31

Nálunk így készül.
Azért a pörkölteknél fél kiló húshoz nem teszek 5 gerezd fokhagymát. :)

Legfrissebb cikkek

Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
876