Brassói aprópecsenye 3. recept

Brassói aprópecsenye 3.
Brassói aprópecsenye 3.
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos családi recept, mindenki imádja.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás-paprikás aprópecsenye sertéshúsból

elkészítés

  1. A húst apró darabokra vágjuk.
  2. Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a húst, és rápirítunk arra is.
  3. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, beleteszünk egy húsleveskockát, sót, borsot, paprikát, fedő alatt pároljuk.
  4. Kb. 15 perc főzés után beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és levesszük a fedőt.
  5. Akkor jó, ha a szaftja már nem folyós, de még bőven van alatta. Ha esetleg hamar elforr a víz, és a hús még kemény, tegyünk hozzá vizet bátran.
  6. Hasábburgonyával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 100 613
elküldve: 14
receptkönyben: 553
elkészítve: 19/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka

Mióta szakács: 2010.01.16.
3 recept

Hozzászólások (24)

tudomen
tudomenp, 2012-10-19 20:36

az a baj nem ismerik az emberek egyrésze izlések és pofonok.ami nekem isteni az a másiknak nem izlik.na épp ezért van annyi elkészitési mod

cindycat
cindycatszo, 2012-09-01 13:24

megcsinaltam es szupi lett, de en meg tobb fokhagymat tennek bele mert nalam szinte nem is lehetett erezni, de ez izles szerint. Amugy koszi, ez remek lett :) akinek meg nem tetszik az ne csinalja meg, egyen vajas kenyewret :) pussz

mukkasszony
mukkasszonyszo, 2012-03-31 18:37

Hihi en is csinalom es meg teszek belea vegen majaorannat es zoldborsot:)Borsodan igy keszitik!!!!!

niki371
niki371sze, 2012-02-22 08:47

Szia!

Én is így csinálom és szeretem. A családom is és én még Anyukámtól tanultam így... A héten csináltam brassóit és valamiért nem stimmelt az íze, most, ahogy olvasgatom jöttem rá, hogy kifelejtettem a paprikát... De most már legalább tudom...

Jó a recept, szerintem (mivel Én is így szeretem :) ) nem kell ilyen hozzászólásokkal illetni senkit...
Jártam Én már olyan házban ahol istenítették a háziasszony főztjét, hogy ilyet még biztos nem ettem...
Hát nem, olyan rosszat, mint akkor, olyat sosem.
Az a baj, hogy sok mindenki hiszi azt, hogy penge a konyhában holott meg nem, de sose tudnám megbántani! Van akinek csak udvariasságból eszik a főztjét az ismerősök, a család meg azért mert már ezt szokta meg... De azt se döngölik a földbe... Pl: az egyik húsleves receptnél is (itt az oldalon) azért mert a "szakácsunk" tesz bele vegetát kapott egy olyan kommentet, hogy ez egy tök szar húsleves lehet...

Jencikém
Jencikémk, 2012-01-17 11:52

Nem is gondoltam, hogy egy recept ilyen indulatokat képes kiváltani egyes emberekből! Én mindenesetre így fogom elkészíteni. Ma! Aztán majd meglátjuk! További szép napot!

mikissus
mikissusszo, 2011-10-22 20:23

A brassói tényleg remek étel
csak kevés helyen tudják jól elkészíteni. Javaslom hogy a húst a hagymával meg a borssal együtt süssétek lehetőleg tepsiben és pirosra, a paprika helyett meg inkább kevés paradicsompürét tegyetek hozzá úgy lesz az igazi.

gyorgyi63
gyorgyi63szo, 2011-10-22 16:21

A pörihez nem is mindenki tesz fokhagymát, én is majdnem így csinálom a brassóit, leveskocka nálam kizárt, én húslevessel szoktam egy kicsit felengedni víz helyett és egy csapott teáskanál paradicsóm szószt, vagy pürét teszek bele. Pirospaprika pedig tudtommal sem kell bele. :)

niki371
niki371p, 2011-06-24 17:23

A kedves kritizálónak üzenem hogyha étterembe mész kajázni a legtöbb!!!!! helyen úgy készül mint egy pöri csak fordított sorrenddel szinte (hagyma szalonna megpirítva, rá a hús, ha elfőtte a saját levét lepirítva, rá a fokhagyma felönteni 1-2 húsleveskockával majoránna, só, bors, ha kész fedőt levesszük és rádobunk 1-2 ek lecsót vagy paradicsomlevet töltünk alá..., nem szűzből eszed hanem dióból és még sorolhatnám...

bernisoad
bernisoadp, 2011-03-18 12:35

Nagyon jó és finom! Barátnőm például szakács, és ő is dettó így csinálja! Köszönöm a receptet!

rebtom
rebtomh, 2010-10-25 14:44

Engem nem érdekel, hogy mi a neve ennek az ételnek, de fantasztikusan fincsi lett. Köszönöm a receptet!

jolci
jolcics, 2010-10-21 10:27

Ahány ház annyi szokás.Én sem teszek a brassóiba fűszerpaprikát,de úgy gondolom így is finom lehet.

izabella.lne
izabella.lnep, 2010-08-20 15:53

Húúú!
Nem mindegy minek nevezi?attól még lehet jó,ha ő így szokta elkészíteni!
De azért azt elmondanám,h PÖRKÖLT az,amikor a hús LE VAN PÖRKÖLVE!!!!!!!!!pontosabban mikor elforr róla a víz,akkor újra le kell kicsit pirítani,és ha még nem elég puha ill nem elég a szaft,újra felöntöd .. és akár többször lepirítod .... hát ezért pörkölt!!!!!!!!ja és nem fokhagymás :)na pussz mindenkinek

.Méhecske.
.Méhecske.k, 2010-08-24 12:28

Szívemből szóltál izabellal!:))
Én kipróbálom, biztos finom, és a fotó is önmagáért beszél!

gregoreva
gregorevaszo, 2010-08-07 13:19

Panka! Én is töménytelen mennyiségű fokhagymával készítem a brassóit, sertéshúsból, de pulykacombból is csináltam már.Őrölt borsot is rakok rá becsülettel, és hogy botránkozás lesz-e nem tudom, őrölt majorannát is teszek bele. A legvégén,mikor a hús kész, beleteszem a pirospaprikát,pár perc alatt még összepirul és kész.A sült burgonyával együtt tálalom.Ha a burgonya hasábokra van vágva, a húst is hasonlóan, hosszúkásra, azaz laskára vágom.Ha a burgonyát kockákra vágom, akkor a húst is.Ismerősöm mindent így csinált, csak ő kicsontozott csirkecombból.Ahány ház, annyi szokás, szóval én is úgy csinálom, ahogy Panka, és akkor ez most minő vétek!!!??
Szerintem mindenki nézze meg a receptet, és ha nem tetszik, ne tegye be a receptjei közé.De ilyen harcramenő módon, egy étel miatt, nem szabad, nem ez a lényeg.Mindenki úgy csinálja, ahogy szereti, tanulta, látta, ette, kóstolta,stb.,.....Éva-Anyóca

kritizá-ló
kritizá-lósze, 2010-01-20 15:41

Ezt itt is megnézheted:
http://www.nosalty.hu/brassoi_apropecsenye_2_recept_2517
Nos, visszatérve a Brassóira. Az általad belinkeltekben sem szerepel a fűszerpaprika. Sőt oda van írva, hogy paprika nélkül.
Azért vannak tokányok, raguk, és pörköltek, hogy egy bizonyos jelleget megadjunk már a név választással is.
A paprikával fűszerezett, ízesített, színezett étel az a pörkölt.
UFF
:-)))

kritizá-ló
kritizá-lók, 2010-01-19 13:18

--"Nálunk így készül."--

Én így vagyok a tejbegrízzel. Nálam így készül:
Sütök egy jó Steak-et, a grízt pedig, egye meg aki akarja

pankadraga
pankadragah, 2010-01-18 12:31

Nálunk így készül.
Azért a pörkölteknél fél kiló húshoz nem teszek 5 gerezd fokhagymát. :)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
876