Az egyik gyerekkori kedvencem a brassói. Anyukám mindig így készítette el nekünk, és még a mai napig is csak az Ő által készített brassói a legfinomabb a világon! (Én csak próbálkozom, de azért remélem, mindenkinek tetszik majd a recept!)
Az egyik gyerekkori kedvencem a brassói. Anyukám mindig így készítette el nekünk, és még a mai napig is csak az Ő által készített brassói a legfinomabb a világon! (Én csak próbálkozom, de azért remélem, mindenkinek tetszik majd a recept!)
Hozzászólások (56)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Aki keres, az talál:-) Ezt a receptet kerestem, NEKEM ez az Igazi. Mert én ezt az ízvilágot keresem a Brassói aprópecsenyében amit erdélyi származású nagymamám készített még gyermekkoromban. Ahány ház, annyi szokás - és ez a Brassóira igazán elmondható (végigolvasva egy rakás kommentet a különböző recepteknél:-) Köszönöm szépen! M.
:) Köszönöm szépen :) :)
Jelentem, elkészítettem! Nagyon finom volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Köszönöm még egyszer a receptet! Márta
Köszönöm :) :) :)
:-))
Írod a készítésnél " 2.Egy lábasban fedő alatt puhára pároljuk" a húst. Nem kellene előbb egy pici zsíradékra dobni, majd utána párolni a húst ?
Köszönöm az észrevételed, a hús hozzávalóinál is ott van az olaj, nem tudom miért törlődött ki a leírásból. Elnézésedet kérem!
Olyan jó látni,hogy más is tudja,hogy milyen az igazi brassói. Nagyon rég készítettem ezért kicsit feledésbe merültek a hozzávalók. Sok-sok receptet elolvastam,de leginkább a tied hasonlított az enyémhez. A mienkből viszont elengedhetetlen a még több fokhagyma, majoranna és ha van itthon füstölt szalonna is. Kötelező hozzá köretként a sült krumpli és ubi sali. Ú, már alig várom az ebédet,hogy ehessek,már a számban érzem az ízét. :)
:) Köszönöm :) :) :)
Ez az!40 éve így jegyezte le apukám EREDETI Brassói címmel!
Szerintem így a legfinomabb a maga egyszerűségében!!!
:)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. február 13-án kiemeltük cikkünkben: 15 magyaros egytálétel
Üdvözlettel, NoSalty
Köszönöm szépen :)
Mi is éppen így ismerjük a brassóit! Hagyma, pirospaprika és egyebek nélkül. Számomra ez az igazi recept: szalonnával, majoránnával, borssal és fokhagymával.
Köszönöm, hogy feltetted!
Nagyon szépen köszönöm :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Nagyon szépen köszönöm :)
Köszi a receptet, én annyit tennék hozzá, hogy a krumplit én kisütés előtt szeretem első forrásig főzni, úgy omlósabb lesz a belseje és szépen megpirul a külseje :)
:) Köszönöm :)
Ha csirke hússal csinálnám, azzal gáz? Próbálta már azzal valaki?
Kedves Mangó81,
Én ugyan még nem próbáltam csirkehússal, de nyugodt szívvel ajánlom, hogy próbáld ki. Nem fogsz benne csalódni! Sok sikert!
Várom a beszámolót! Üdv: Livike29
Így készítem én is,csak borsozom is.A többi variáció is biztos finom lehet.
:D
Ez az egyetlen eredeti brassói recept a NOSALTY receptjei között , mert nincs benne vöröshagyma. Biztosan jó vöröshagymával is, de annak az ételnek nem brassói a neve.
Köszönöm.
☺
Igaz, nekem úgy már pörkölt !
Köszönöm :)
Ez az igazi brassói recept, szuper,hogy nem bonyolítottad túl, nálunk annyi a különbség, hogy megy a hús alá egy jó nagy fej vöröshagyma is apróra vágva,vagy karikázva meg egy babérlevél.Illetve mi is jó fokhagymásan szeretjük, úgyhogy általában egy egész fej fokhagyma megy bele :) Az arányok szuperek egyébként,nem kell túl húsozni,én is hamarabb megeszem a krumplit mint a húst ^_^
Köszönöm :)
Tetszik a recept, csak az lenne a kérdésem, hogy a húst natúr üresben pároljam a lábosban, vagy tegyek alá egy kis vizet? Én is nagyjából így csinálom, de én a húst egy kevés olajon megpirítom és aztán hagyom fedő alatt párolódni. És én még teszek hozzá majorannát is.
Kedves enike76,
Én úgy szoktam, hogy a húst naturba teszem oda kevés olajon, hogy egy kicsit kifehéredjen, aztán maga a hús is enged egy kis levet és én is öntök alá egy kis vizet.
Üdv, Lívi
Végre megtaláltam az alap receptet. Egyszerű, és finom. Köszönöm a receptet!
Én köszönöm :)
Én is így készítem, szerintem is ez az igazi. Még nem gondoltam arra, hogy alapreceptként használjam, itt olvasom, hogy ti variáljátok lecsósan, szalonnásan, stb. Ezek nagyon jó tippek, ha végig gondolom, szinte csak a képzelet szab határt. (Nekem ugyan a pirospaprika nem illik a képbe, de az is egy lehetőség.) Nálunk sok fokhagymával az igazi, és a borsot sem hagynám ki belőle. A jövőben többféleképpen, változatosabban fogom elkészíteni. Köszi az ötletet!
Mi is épp így készítjük! Mire megtaláltam ezt a receptet... :) Illetve petrezselymet maximum díszítésnek szórunk rá, fokhagymából viszont fél kiló húshoz (ami mindig sertéscomb vagy tarja) legalább egy fej fokhagymát teszünk. Szeretjük a fokhagymát. :)
Valóban úgy az igazi, sok fokhagymával :D
Köszönjük a mai ebédet, finom volt.
Szép délutánt kívánok!
Éva-Anyóca
Köszönöm szépen! :D
Köszönöm a receptet, nagyon gyors és nagyon finom volt!!
:) Köszönöm
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Mi is így készítjük és nagyon szeretjük! Ma is ez volt az ebéd cukkinikrém-levessel... :-)
:)
Na végre!!!Valaki tudja milyen az igazi Brassói!!!!Gratulálok!Szerintem,ha valaki másként csinálná,az adjon neki valami másik nevet!Csatlakozom Livike29-hez.Szerintem is lehet sokféle módon variálni,de az már nem brassói.Én például csináltam már füstölt csülökkel,úgy hogy a csülköt előtte megfőztem,kicsontoztam,kockára vágtam.Aztán meg csináltam már lecsósan is,amit sütőbe téve megbolondítottam sajttal,tejföllel.Egyik kedvenc receptem,mert rengeteg módon lehet variálni.Üdv Kittina
Köszönöm szépen :)
Kedves Livike29!
iWiW klubunkban ajánlottuk a receptedet! :)
http://iwiw.hu/klub/nosalty
NoSalty.hu csapata
Kedves NO SALTY csapat!
Ehhez akár most hozzá is szólhatnék, de a békesség kedvéért inkább nem teszem...
Z.
Köszönöm Szépen! :)
Néhány Brassói-receptben szerepel szalonna is, ajánlom bele, finom íze lesz tőle!
Kedves Dorina,
Vannak olyan napok, amikor máshoz van kedvem, nem a hagyományos anyukám féle brassóihoz. Olyankor a lábasba beleszórom a szalonnát, esetleg ha van otthon egy pár karika kolbászt, majd ha egy kicsit kieresztette a zsirját, hozzá teszek 1-2 fej hagymát. Amikor ez üvegesre pirult, beleteszem a húst is és folytatom a receptet a fent leírt módon. :)
Ha van egy alap recept, azt már evvel-avval lehet variálni, így sosem unjuk meg :)
Köszönöm, Lívi
Én is így csinálom, de 2 pici különbséggel: mivel mi nagyon szeretjük a fokhagymát már a hús párolásánál teszek bele, és természetesen utólag is mikor kész, de ez már ízlés dolga, a másik pedig, hogy őrölt pirospaprikával meghintem mielőtt összekeverem, így egy kicsit magyarosabb :). Egyébként gratulálok a receptért, ez az igazi brassói! :)