Brassói aprópecsenye recept

1 adag
455
kcal
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyermekeim a vendéglátó helyeken felszolgált brassóit nagyon nem szerették. Ezért kipróbáltam egy másik változatot, aminek a lényege nem csak az ízesítésben van, hanem abban is, hogy kizárólag sovány, zsiradékmentes színhúsból készül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A vegetát ízlés szerint húsleveskockával helyettesíthetjük.
Sültkrumplival tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

brassói
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A disznócombról minden zsiradékot, mócsingot eltávolítunk.
  2. Vékony, kb. 1 cm széles és 1/2 cm vastag csíkokra vágjuk a húst.
  3. A felolvasztott zsíron 15-20 percig sütjük.
  4. A vegetát 3 dl vízben feloldjuk és ráöntjük a húsra.
  5. Beleszórjuk a borsot és a majorannát.
  6. 1 óra alatt puhára pároljuk, ha szükséges, a vizet pici adagokban pótoljuk.
  7. Amikor a hús megpuhult, zsírjára sütjük.
  8. Szükség esetén pici sót tehetünk bele, de vigyázzunk, mert a vegeta már magában is elég sós.

  • költség: 830 Ft
  • elkészítettem: 112 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 123 832
elküldve: 9
receptkönyben: 789
elkészítve: 20/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (25)

Wekerle
Wekerlecs, 2012-04-12 08:37

Erili, ha ötlet kell: Vegyél csont nélküli karajt szeletelve, kend be szépen mustárral, tedd be a hűtőbe egy éjszakára, másnap süsd ki serpenyőben. Fele annyi olaj kell a sütéshez, mint prézlis panírozásnál, nem ég meg hirtelen, és az olaj nem lesz tele égett prézlivel. Tök egyszerű, finom, el sem lehet rontani. Köret, saláta bármilyen jó hozzá.

Wekerle
Wekerlecs, 2012-04-12 08:23

Nemrég készítettem resztelt májat "kottából" az is tök ilyen lett :-))) de én legalább főtt krumplival csináltam nem csöröge szalmával. Aztán elolvastam az "apróbetűst" is ahol azt írták, ha szaftot is akarsz akkor öntsél rá kis vizet. Csodák csodája egész "reszteltmájnak látszó tárgy" lett belőle sőt miután a morzsolt, örölt fűszerek (paprika, majorana, bors, kapor) megszinesítették a zsír és a májpörk besürítette a vizet, teljesen tökéletes reszeltmájjá nemesedett a förmedvényem.
Ebből félkész ételből (pirított sertéshusi csíkok szalmakrumplival) is bizonyára lehet brassóit csinálni némi többletmunkával. Most olyan amerikai gyorséttermi izé kinézete van. Papír stanicliban kellene árulni mondjuk "szalmaröfi" néven. Sok sörrel biztosan leküzdhető. Diákkoromban kedvenc, majdhogynem ünnepi eledelünk volt a menzán a jó fokhagymás, fűszeres, laktató, fínom brassói.

erili
erilics, 2012-04-12 06:21

Akinek nem tetszik ez a recept, az készítse úgy, ahogy szereti. Nálunk van aki nem szereti, ha zsíros, van aki nem bírja a fokhagymát. Majoránna van a receptben!!! Egy szó mint száz, én is így készítem, mert így mindenki szereti. Mondjuk, lehet a neve:Brassóihoz hasonló aprópecsenye. Így megfelel kedves kötözködők?
Én örülök az ajánlatoknak, mert minden nap főzök és ha tanácstalan vagyok, hogy mi is legyen az ebéd, itt mindig találok jó ötletet.
Kedves Klári, rá se ránts a kukacoskodókra!

Teodora86
Teodora86k, 2012-03-06 12:36

Sziasztok!!! Nem értem miért variáltok ennyit hiszen igy is jo meg ugyis szeintem , és ha valakinek nem tetszik az ne járjon erre az oldalra mert hiszen ez azért van hogy cserélgessuk a recepteket és hogy néha firistsunk is nem muszáj kritizálni ezzel mindenki magát járatja le !!!!!!! Én teljesen más kép csinálom kockára vágok mindent és kisutom és még fehér bor is kerul bele meg foghagyma meg majorana és igy is nagyon finom .

focze973
focze973sze, 2012-01-04 13:13

Nálunk füstöltszalonna az alap(pl) és fokhagyma.A zöldborsó a jóasszonymódra-féle változat,és az akkor már nem brassói.Ha magyarost akarsz,jó zsíros-szaftost kis kövérjével csinálod,nem szeded le róla a "mócsingot" ahogy te nevezted,akkor inkább süss rántott húst,az elég száraz.Vegetát pedig felejtsd el!-egy szakács véleménye-csak!

B.Zuzu
B.Zuzusze, 2012-01-18 11:13

Kedves focze973!
1; Ahány ház annyi szokás,nyugodtan leírhatod,hogy te hogyan készíted,de felesleges bántó megjegyzést fűznöd kommentedbe "inkább süss rántott húst".Ha neked ez a recept nem tetszik,keress ízlésednek megfelelőt.
2;A kritizáló gondolat meneted és írásod helyett inkább előbb tanulj meg olvasni! Ugyanis zöldborsót nem is tüntet fel a recept írója,talán előbb olvastad volna el pontosan,aztán erőltesd meg magad az értelmezéssel,mielőtt itt a jóasszonymódra-féléről tartasz felvilágosítást-" A zöldborsó a jóasszonymódra-féle változat,és az akkor már nem brassói."
3;Lehet,hogy te, mint "szakács"úgy szereted az ételt,ha lucsog a zsírba vagy olajban és jó zsíros-mócsingos húst eszel, nyilván szuvenír jogod, de nem kellene általánosítanod. Szerintem nem ettől lesz jó ízű, ízletes egy étel,hanem a hozzáadott fűszerektől, és miután alapvetően szaftos az alap így nem lesz száraz a hús sem.
- ez pedig egy háziasszony véleménye-csak! Bocs...

Díídi
Díídip, 2011-11-11 11:24

Köszi a receptet, ez nagyon jó! A többivel ne foglalkozz keressenek mást!
Köszi
Díídi

Vica Takacs
Vica Takacsszo, 2013-06-29 13:58

akkor csak röhögj magadba.Azért mentél erre az oldalra, hogy kritizálj? Csináld úgy ahogy Te akarod! Nem kötelező eszerint készíteni! Ahány ház annyi szokás.Szerintem inkább a fokhagyma hiányzik belőle.Az a lelke. De van aki nem szereti, az úgy készíti. Az ételízesitő meg izletesebbé teszi, van olyan étel amibe én például só helyett több ételizesítőt teszek, mégis finomnak találják az ételeimet.Nem kritizálni kell, Te is tegyél fel recepteket, majd meglátjuk, hogyha valakinek nem tetszik ,és kritizálja Te, hogy fogod fogadni a kritikát!

sutimami
sutimamik, 2011-06-21 18:00

Szevasztok! Mi nagyon szeretjük a brassóit, és sokféle változata van. Ami igaz...a fokhagyma, és a majoranna valóban kell bele, és sok helyen zöldborsóval készül, és nagyon finom azzal is.
Mindenkinek lehet kreatívan főzni, ami a lényeg, hogy finom legyen...

Klári
Klárih, 2011-03-07 10:19

Ahány ház, annyi szokás, mi nem szoktunk fokhagymát tenni bele.

Visnyeiné
Visnyeiné p, 2011-03-04 19:23

Csak hogy tudjátok a brassóinak a fokhagyma és a majoranna a lelke,ez nem brassói amit te csinálsz!!!
És nem akartam kukacoskodni csak tisztában vagyok a receptekkel.

Bniki
Bnikiv, 2010-10-31 10:45

Nem azért, de szerintem a brassói lényege a fokhagyma. ebben a receptben viszont nincs, ami arra utal, hogy ez nem brassói. csak érdekesség képpen olvastam el a receptet. lehet hogy finom, de ezt azért nem kéne brassóinak nevezni. szerintem.

roncsula
roncsulacs, 2010-09-23 07:20

Én is hasonlóan készítem el, csak én pirítok bele egy kis szalonnát is, aztán jön a hús. Családom imádja.

kozma-gyula
kozma-gyulak, 2010-10-05 17:41

Én most csinálom a receptet ! Tuning: Szalonna, foghagyma, és szaftosabb hús. Pulyka felső comból is nagyon finom!

bazsko
bazskosze, 2010-05-19 10:12

Kedves Béla bá és Szibur!

A recept szerinten nagyon jó és izletes! Ha nem tetszik és kifogásoljátok a hagyományos jelzőt akkor olvassatok el egy Sthal ,,receptkönyvet" , hogy mi egyszerű és hagyományos!!! Ott szerinte egyszerű és igazi! Azért szeretném megjegyezni, hogy azért tényleg vannak tuti receptek is Judittól! De ez nagyságrendekkel jobb Brassói mint minden más!!!

Krixta
Krixtak, 2010-05-11 19:51

Ahány ház annyi szokás..amúgy nekem is így tanították anno a brassóit...és mindenki mindig dícsérte.:)

agibaby
agibabyszo, 2010-05-08 17:55

"Már elnézést a kukacoskodásért" - egyáltalán miért is van rá szükség...!??
Akinek ez a recept nem tetszik, az tegyen fel másikat! :)

Vörösné Anikó
Vörösné Anikóh, 2010-04-26 15:59

Én is így készítem.Csak annyi különbséggel ,hogy teszek bele egy kis színes paprikát,és nyáron saját zöld paprikát,és a krumplit kockára vágva sütöm ki.
Nem szeretjük a marhahúst és emiatt csak disznóhúsból készítem, és az én receptem szerint az olajban kisütött krumplit még a lábasban hozzá kell adni úgy együtt tálalni emiatt a krumpli nekünk nem ízlett, aztán elkezdtem variálni mert az ízét nagyon szeretjük és ,hogy minél közelebb kerüljek az eredetihez én is erre jutottam.
Nevezzük aminek nevezzük a lényeg finom legyen.

szibur
sziburv, 2010-04-25 13:06

Bocsi a kukacoskodásért,de a Béla bá-nak igaza van,ha nem a hagyományos étel akkor ne a hagyományos nevet add neki,nevezd át.Azok kedvéért akik most tanulnak főzni.
Üdv::szibur

husika
husikap, 2009-08-21 14:46

 Kedves Klari!Jo kis recept ez,es ha zsir helyet keves olajat adunk ala,akkor nem is hizlal!Persze,ha nem sok sultkrumplit eszunk vele.Udv!

Klári
Klárisze, 2009-03-04 17:15

Kedves Béla bá !

Mint a receptnél jeleztem is ez a hagyományos brassóitól eltérő változat.

Üdv.: Klári

bödön
bödönp, 2010-11-12 16:34

Ez nem brassói nem is hasonlitrá adjál neki más nevet ne csufold igy a brassóit !!!!!!!

Béla bá
Béla báp, 2009-02-27 21:21

Elnézést a kukacoskodásért,de ennek az ételnek nem sok köze van a Brassói aprópecsenyéhez!

Legfrissebb cikkek

Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
7 batátarecept az egészségért!
7 batátarecept az egészségért!
Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
455