Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brassói ahogy witch készíti

Brassói ahogy witch készíti
Brassói ahogy witch készíti
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyukám készítette vöröshagymával a brassóit, szerintem azért, hogy jó kis szaftja legyen. Ő még rakott bele delikátot, de nem szűzpecsenyét használt. Én viszont ezt részesítem előnyben, mert pillanatok alatt készen van. A burgonyát jobban szeretem sütőben sütni, mert szerintem nincs akkora kupi vele, meg ugye az olajszag.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, falatnyi kockára vágjuk. Összeforgatjuk az olajjal meg a sóval, és egy akkora sütőlemezre rakjuk, hogy csak egy réteg legyen.
  2. Berakjuk a forró sütőbe, kétszer-háromszor átkeverjük sütés közben, hogy minden oldalról egyformán piruljon. Amikor kész, papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
  3. Egy nagy lábasban a felhevített olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az 1 cm-es kockára vágott húst, nagy lángon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, jól elkeverjük. Kb. 0,5 dl vizet öntünk rá, egyet rottyantunk rajta és kész is.
  4. A krumplival összeforgatva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 165
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
698 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás aprópecsenye, aprópecsenye sütőben sült burgonyával, brassói szűzpecsenyéből

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bessy
Bessy / bessy Fri, 2017-10-13 13:41

Kedves witch!
Én személy szerint nagyon szeretem a gyors és egyszerű ételeket! Az hogy nem az eredeti brassói,hát nem is kell hogy az legyen! Mindenki a saját szája íze szerint főz! Nekem nagyon bejön ez a recept! Ki fogom próbálni!

Üdv: Bessy

terranova56
terranova56 Sat, 2015-02-21 20:57

Szia witch!
Jó a recept, én hiányolok belőle egy kevés majorannát és egy kis pirospaprikát, de szerintem is, ha külön készül a krumpli, jobb.
üdv: Ticcsi

witch
witch / witch Sun, 2015-02-22 00:56

Szia! Hmmm, a majoranna jol hangzik, viszont nekem paprikaval mar nagyon "porkoltos" lenne, legalabbis latvanyra. Teljesen be lennek csapva, hogy jon a porkolt, erre tele van fokhagymaval.
Ha elfogyna egy evesre, akkor en is osszesutnem a krumplival, de nalunk megmarad masnapra es ugy mar tul folytos, mert magaba szivja az osszes szaftot.
udv:witch

terranova56
terranova56 Sun, 2015-02-22 01:26

Szia!
Most többet is elolvastam és sokan írják, hogy nem kell bele őrölt paprika. El is kezdtem, de a krumplit csak holnap délben
üdv: Ticcsi

witch
witch / witch Sun, 2015-02-22 16:50

Szia! Persze, ez izles kerdese, mert en is lattam egy-ket receptet paprikaval. Peldaul az eredetiben nincs voroshagyma sem, de nekem az anyukam igy fozte, ezert rakok bele en is. Ilyenkor nosztalgiazok. :o)
Ha elkeszited, remelem izleni fog, jo etvagyat hozza!
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2013-10-06 16:29

En is ugy tudom, hogy külön-külön, es csak talalaskor keverik össze. Klassz ötlet a tepsiben sütött krumpedli!!!:)

Üdv!
Marti

witch
witch / witch Sun, 2013-10-06 21:47

Szerintem ez megint az ahany haz, annyi szokas kategoriaba esik.
Vegulis en azert nem sutom egyutt a hussal, mert a krumpli magaba
szivja az osszes szaftot es mi nem esszuk meg egyszerre ezt az adagot.
A sutoben sult krumpli nekem sokkal egyszerubbnek tunik, mert bedobom
a sutobe es kesz, nem kell ott allni mellette.
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-10-07 20:43

Hat persze, szerintem is.

A krumplit ma mar ki is probaltam, igaz, elöföztem, mert csak felbevagtam öket (sült hushoz keszült), es irto jo lett, szepen süldögelt magaban problemamentesen. Az itteni hazunkban csak "babakonyham" van, imadom, es döbbenetes, hogy ket plattnin es egy mini sütöben mi mindent meg lehet fözni-sütni! Ilyenkor jövök ra, hogy mennyire el vagyunk kenyeztetve tulajdonkeppen... Joidöben kivonulok a terasz egyik sarkaba, es ott alkotok nagy lelkesen...
Az utobb feltett etkeim mind igy keszültek. :) Jövöre lesz "rendes" konyham, de jo idöben tovabbra is "babakonyhazni" fogok a szabadban. Na es van a grillsütö, es a bogracs is - idill a köbön!

Üdv.; Marti

witch
witch / witch Tue, 2013-10-08 16:55

Orulok, hogy izlik a krumpli!
Igen-igen, en is emlekszem a "kezdo" konyhamra, joforman meg szekreny sem volt
benne. Megis az etelek csudajok voltak akkor is, mert nem az eszkozokon mulik
az etel minosege, hanem a hozzaallasunkon. Minel tobb szeretettel keszitjuk, annal
finomabb es ezt mindenki eszre veszi, meg akkor is ha nem sikerul tokeletesre.
A grill meg a bogracs, hat igen az semmihez nem hasonlithato csodakat "termel".
udv:witch

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-10-08 17:08

Naaaagyon izlett!!! Mindig örülök a jelentkezeseidnek, mert ugy latom "egy huron pendülünk", stimmel a hullamhossz!

Üdvözlet!:)
Marti

dandarin
dandarin Sat, 2012-08-25 14:07

finom lehet, csak az a baj, hogy ez nem brassói, az ugyanis úgy készül, hogy a hús és a krumpli együtt sül

witch
witch / witch Sat, 2012-08-25 14:17

Igen, nagyon finom, legalabbis mi szeretjuk.
Tudom, hogy ez nem az eredeti, de nekem
az Anyukam igy keszitette szoval nekem
ez az. :)

728
sertésszűz 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 6 gerezd
1 tk
bors 1 tk
burgonya 1.5 kg
olívaolaj 1 dl
2 tk