Boszorkánypogácsa 2. recept

Boszorkánypogácsa 2.
Boszorkánypogácsa 2.
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még Halloweenre kerestem sütireceptet,  többek között ezt is találtam, és hát jól sikerült.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tárolhatjuk fémdobozban is, persze csak akkor, ha még idő előtt el nem fogy.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros aprósütemény dióval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, és lereszeljük a héját, levét kifacsarjuk, és átszűrjük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beletesszük a citromhéját, levét, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, majd több részletben beledolgozzuk a lisztet. (Lehet, hogy kicsivel több kell hozzá,  jól formázhatónak kell lennie a tésztának.)
  3. Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk,  és a kissé felvert tojásfehérjébe, majd mogyoróba vagy dióba forgatjuk a tetejét. Tepsibe rakjuk (ne nagyon közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk.
  4. Max. 15-20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, és amíg meleg, a kis lyukakba lekvárt teszünk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 36 772
elküldve: 7
receptkönyvben: 340
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

illdiko

Mióta szakács: 2010.02.24.
2 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla h, 2011-12-19 15:45

Ma sütöttem egy adaggal belőle. Nagyon finom lett. Biztos, hogy többször el fogom készíteni.

illdiko
illdiko / illdiko sze, 2011-12-14 15:09

Szia!
Nálunk volt olyan, amikor 2 hétig is bírta. De ha tovább marad,veszít az állagából.

ics21
ics21 cs, 2011-10-20 11:34

Hecserli lekvárral a hétvégén kifogom próbálni! Köszi a receptet.

illdiko
illdiko / illdiko sze, 2010-03-17 15:00

Szia!
Köszi! A tésztájába nem kell, csak a tetejére, miután belemártottam a tojásfehérjébe. De, szerintem tehetsz a tésztájába is, nem fogja elrontani.

zsu327
Zsu / zsu327 sze, 2010-03-17 11:21

Szia! Gusztának tűnik ez az aprósüti, dsak egy kérdés: a diót nem kevered bele a tésztájába, az csak a tetejére kell? Köszi

856