Boston krémes szelet recept

Boston krémes szelet
Boston krémes szelet
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a fajta süteménnyel szerettem volna kedveskedni egyik ismerősömnek, de mint kiderült, nem tudtam, mivel a nagy rohanásban úgyis az egész tönkrement volna. Szóval hogyha valakinek szállítható édesség kell, akkor ez nem az. 

Ez az a fajta krémes jóság, amit otthon az ember kézzel-lábbal megehet, és nem néznek rá rondán. 

Van benne csoki, meg vaníliapuding, meg egy kis süti az alján. Hát. Hát. Hát ennél jobbat, gyorsabban hol talál az ember?

hozzávalók / 12 adag

tészta

puding

tetejére

ajánlat

Természetesen, aki nem akar, annak nem kell a pudingréteggel így bajlódnia, meg lehet ezt oldani fél zacskó pudingporral is, attól is ugyanolyan jó marad. 

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos krémes, vaníliakrémes kocka
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral. Másik tálban habosra keverjük a vajat a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk a tojást is, és simára keverjük. Beleforgatjuk a lisztet is (ha túl darabos vagy sűrű lenne a tészta, mint az én esetemben, akkor öntsünk hozzá egy kis tejet), majd a formába egyengetjük, és 20-22 perc alatt megsütjük. Ha kész, sütőből kivéve rácson hagyjuk hűlni.
  2. Amíg a piskóta hűl, megcsináljuk a pudingos réteget. Közepes lángon összekeverjük a tejet 3 ek. cukorral, és éppen hogy csak felforraljuk.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a tojássárgákat a maradék 3 ek. cukorral és vaníliával. Majd hozzákeverjük a keményítőt is, és simára keverjük.
  4. Lassan a sárgákhoz öntjük a tej felét, és jól elkeverjük. Majd a tojásos keveréket visszaöntjük a lábasba, és folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kicsit hagyjuk, hogy lehűljön, közben megkeverjük párszor, hogy a teteje ne bőrösödjön.
  5. A vaníliás réteget a kihűlt piskótára öntjük, és hűtőben hagyjuk teljesen megszilárdulni.
  6. A csokis réteghez a tejszínt és a juharszirupot mikróban felforraljuk, hozzáadjuk a csokit, majd állni hagyjuk 5 percig, kevergetés nélkül. Majd simára keverjük az egészet, ráöntjük a kihűlt pudingrétegre, és hűtőbe visszatéve hagyjuk még egyszer lehűlni. Ha a csoki is megszilárdult valamennyire (mert nem fog teljesen), lehet szeletelni és befalni. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 49 602
elküldve: 2
receptkönyvben: 211
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
88 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220