r
Nosalty Logó

Borzas szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Borzas szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Összesen 3824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.7 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2701 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 3824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Linzer tésztához

  1. A linzertésztához minden hozzávalót gyorsan összegyúrunk, majd zacskóba tesszük a tésztadarabot, és betesszük a fagyasztóba, könnyebb lesz reszelni.
  2. A kelt tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal jól kidolgozott tésztát készítünk.
  3. Meleg helyen kelesztjük kb. 40 percig. Majd kinyújtjuk, és beletesszük a tepsibe.
  4. A felezett szilvát úgy helyezzük a tésztára, hogy a héja legyen alul. Majd a cukrot összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a szilvát.
  5. A linzertésztát elővesszük, és a tetejére reszeljük.
  6. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14852
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Ajánló

Mi uzsonnára szoktuk általában fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borzas szilvás lepény
Nikóka 172 recept

Ez is a család nagy kedvence. Én inkább nyáron készítem friss szilvából, mert így a legfinomabb, de egyszer készítettem fagyasztott szilvából is, csak a szilva fagyos legyen, amikor a tésztára tesszük!

Hozzávalók

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek