Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borzas hús

Borzas hús
Borzas hús
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, szaftos lesz a hús, mivel a krumplis bunda nem engedi kiszáradni.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A bundázáshoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karaj vagy pulykamell szeleteket, amit kicsit kiklopfolunk, besózzuk, és beáztatjuk előző este tejbe.
  2. A tejet papírtörlővel leitatjuk a húsról, megborsozzuk.
  3. A bundához való anyagokat összekeverjük, a lisztet úgy adagoljuk, hogy a húsra rátapadjon a massza, ha belemártjuk.
  4. Ezután az előzőleg lisztbe forgatott hús szeleteket belemártjuk, és forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
  5. Ha maradna a masszánkból, akkor azt zsiradékban kisüthetjük önállóan.
  6. Tálalás: a megsült szeleteket tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizzsel és salátával tálaljuk, aki szereti, a tejföl előtt tehet rá vékonyra szelt fokhagymát.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 91
össznézettség: 35 907
elküldve: 6
receptkönyvben: 234
elkészítve: 16/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
439 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borzaska, pulykamell krumplibundában, burgonyás bundában sült karaj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1318
sertés rövidkaraj 60 dkg
tej 2 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 0.5 közepes fej
burgonya 3 közepes db
tejföl 1 ek
finomliszt 4 evőkanál
sajt 10 dkg
tejföl 1 dl
fokhagyma 1 gerezd