Borzas hús recept

Borzas hús
Borzas hús
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, szaftos lesz a hús, mivel a krumplis bunda nem engedi kiszáradni.

hozzávalók / 4 adag

  • 8 szelet karaj vagy pulykamell
  • 10 dkg reszelni való sajt
  • tejföl, fokhagyma ízlés szerint

bundázáshoz:

  • 2 egész tojás
  • só, bors, őrölt köménymag
  • 1 csokos petrezselyem
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél fej reszelt vöröshagyma vagy pár szál újhagyma
  • 3 szem közepes burgonya reszelve
  • 1 ek tejföl
  • 3-4 ek sima liszt
  • olaj a sütéshez

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borzaska, pulykamell krumplibundában, burgonyás bundában sült karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karaj vagy pulykamell szeleteket, amit kicsit kiklopfolunk, besózzuk, és beáztatjuk előző este tejbe.
  2. A tejet papírtörlővel leitatjuk a húsról, megborsozzuk.
  3. A bundához való anyagokat összekeverjük, a lisztet úgy adagoljuk, hogy a húsra rátapadjon a massza, ha belemártjuk.
  4. Ezután az előzőleg lisztbe forgatott hús szeleteket belemártjuk, és forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
  5. Ha maradna a masszánkból, akkor azt zsiradékban kisüthetjük önállóan.
  6. Tálalás: a megsült szeleteket tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizzsel és salátával tálaljuk, aki szereti, a tejföl előtt tehet rá vékonyra szelt fokhagymát.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 133
elküldve: 5
receptkönyben: 167
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
291 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.