r
Nosalty Logó

Borsós nokedli színesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
asusuy
Borsós nokedli színesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Nokedli

Zöldség-szett

Összesen 576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Nokedli

Zöldség-szett

Összesen 2306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Nokedli

Zöldség-szett

Összesen 130 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1454.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2497 micro
Összesen 576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5816.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1238 mg
  • Nátrium
    3485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    375 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    5390 micro
  • β-crypt
    941 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9986 micro
Összesen 2306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Nokedli

Zöldség-szett

Elkészítés

Nokedli

  1. Egy tálba sót szórunk, ráütjük a tojásokat, és megszórjuk kakukkfűvel. Használhatunk más zöldfűszert is, szerintem sokat dob rajta a petrezselyem vagy a tárkony is, ha tehetjük, friss fűszerrel dolgozzunk persze. Egy villával lazán kevergetve nagyjából homogénné alakítjuk a masszát.
  2. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a vizet, villával kevergetve, amíg el nem érjük a "tökéletes nokedli" állagot. Ízlés dolga, hogy ez pontosan mit is jelent, én azt szeretem, ha már masszív, de a villával felemelve még lassan nyúlik lefelé.
  3. Ami fontos, hogy lobogó, nagy mennyiségű vízbe szaggassuk a nokedlit, mert egyébként összeáll, és kellemetlen állaga lesz. Párszor megkeverve néhány perc alatt el is készül. Szűrjük le, és rögtön mehet a zöldségekhez, amik eközben párhuzamosan már épp révbe érnek.

Zöldség-szett

  1. A póréhagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és az olajon, alacsony hőfokon szép lassan megfonnyasztjuk.
  2. Hosszúkás csíkokra szeleteljük a paprikát, és rádobjuk a hagymára. Ekkor sózunk, borsozunk.
  3. 10 perc alatt a hő már megdolgozza a paprikát, viszont még friss, "harapható" az állaga, ekkor boríthatjuk hozzá a borsót is. Amit rögvest nyakon önthetünk a tejföllel. Én ezen a ponton a tejfölt összekeverem a borsikafűvel meg a pirospaprikával, és így egyben adom az ételhez a három hozzávalót.
  4. 5 perc alatt összerottyannak a tejfölös zöldségek, a pont ekkorra elkészült nokedlit ekkor egyesítjük velük, és egy gyors átforgatás után már készen is vagyunk. Érdemes egy fedő alatt 10 percig még pihentetni az ételt, hogy a szósz szépen átjárhassa a nokedlit. A roppanós paprikának, üde borsónak, és a lágy hagymacsíkoknak nincs is jobb közeg ennél.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9181
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 22.

Ajánló

Vannak ételek, amikre másnap, felmelegítve azt mondjuk: "Hmmm, ez még jobb, mint tegnap!" Ez is egy ilyen fogás :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
asusuy 9 recept

Nagy kedvencem a nokedli, aminek az elkészítésétől sokan tartanak, de szerintem csak egyszer kell ráérezni, és aztán elronthatatlan. A borsós nokedli az egyik legjobb és legegyszerűbb étel, ami tojással és friss zöldborsóval történhet, és bátran variálható más zöldségekkel is.

Hozzávalók

Nokedli

Zöldség-szett

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!