r
Nosalty Logó

Borsos marhatokány fűszervajjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Codysz
Borsos marhatokány fűszervajjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

Összesen 1691 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

Összesen 3381 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

Összesen 234 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1028 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    651 micro
Összesen 1691 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    256.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3936.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    736 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1323 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    521 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2057 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1302 micro
Összesen 3381 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

Elkészítés

Marhatokány elkészítése

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk az apró, kockára vágott vöröshagymát.
  2. A marhahúst fehéredésig hagyjuk sülni, majd ez után öntsük fel bőségesen vízzel. Lehetőség szerint annyival, hogy később ne kelljen pótolni, bár ebben az esetben kicsit nehéz eltalálni a kellő mennyiséget. Számoljuk hozzá, hogy a végén még be fogjuk sűríteni!
  3. Adjuk hozzá a fűszereket. (Én sóból keveset raktam, mert a fűszervaj is sós lesz.)
  4. Addig főzzük, amíg puha, porhanyós nem lesz a hús. Ha kész, akkor szitáljuk rá a lisztet, amíg folyamatos, óvatos keverés mellett be nem sűrűsödik a szósz. Még egyet rottyantsunk rajta, és kész is van.

Fűszervaj házilag

  1. Mikróban, vagy tűzhelyen langyosra melegítjük a margarint/vajat, ki melyiket kedveli jobban.
  2. Az olvasztott margarint és a fűszereket rakjuk turmixba, ahol fél perc alatt homogénné válik a massza.
  3. Sütőpapírba tekerjük, rudat formázunk belőle, a két végét csavarással lezárjuk, és a hűtőben hűlni hagyjuk 1-2 órát.
  4. Tálalás előtt vékony szeleteket vágunk belőle, és a köret mellé halmozzuk.

Főtt krumpli köretként

  1. Megpucoljuk, kockákra vágjuk a krumplit, amit aztán forró, sós vízben puhulásig főzünk. Leszűrve, további fűszerezés nélkül szedünk a tányérokra.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3563
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Codysz 4 recept

A napokban olvastam egy fűszervaj receptet, ami az ötletet adta, hogy mi lenne, ha egy marhatokány recept köretét dobnám fel vele. Így alakult a hétvégi menü. Az íze intenzívvé, és omlóssá teszi az egész ételt. Javaslom a falatokat úgy elkészíteni, hogy mind a három alapanyag legyen a kanálon, esetleg ha valaki annak a híve, akkor törje össze előre a krumplit, és keverje össze mind a három részét az ételnek. Kiváló hétvégi főétkezés. Mivel az étel is nehéz, ezért valami könnyed, gyümölcsös vörösbort ajánlok hozzá. 

Hozzávalók

Marhatokány elkészítése

Fűszervaj házilag

Főtt krumpli köretként

Címlapról ajánljuk

További cikkek