Borsos fonat recept

Borsos fonat
Borsos fonat
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
konyha: zsidó
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: hanuka
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Pfefferkuchen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Dagasztókaros robotgéppel összekeverjük a lisztet és a szobahőmérsékletű libazsírt.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket és a tojásokat, ezekkel is jól eldolgozzuk a lisztet.
  3. Végül megy bele a fehérbor is.
  4. A tésztát fóliába csomagolva két órán át hűtőben pihentetjük.
  5. Pihentetés után vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Húsz egyenlő részre osztjuk.
  6. Mindegyik kis tésztalapot három csíkra vágjuk. A csíkokat megsodorjuk és összefonjuk.
  7. Így járunk el a maradék tésztával is.
  8. A borsos fonatokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük úgy, hogy fél óra sütési idő után megkenjük a fonatok tetejét a felvert tojással és meghintjük egy kis extra frissen őrölt borssal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 554
elküldve: 2
receptkönyvben: 179
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

665