r
Nosalty Logó

Borsós egytál szalonnaropogóssal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Borsós egytál szalonnaropogóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A borsós egytálhoz

Tálaláshoz

Összesen 527 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A borsós egytálhoz

Tálaláshoz

Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A borsós egytálhoz

Tálaláshoz

Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 527 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4465.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1365 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    528 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    700 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    6551 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6069 micro
Összesen 2108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A borsós egytálhoz

Tálaláshoz

Elkészítés

A borsós egytálhoz

  1. Az újburgonyát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük, majd sós vízben leforrázuk. (Feltesszük főni, de csak addig, amíg felforr vele a víz, utána leöntjük a főzővizet - így lesz elég a kevés folyadék az étel elkészítéséhez és készül el hamarabb a krumpli!)
  2. A bacont felkockázzuk és kisütjük. Kiszedjük egy tálba, félretesszük.
  3. A visszamaradt zsírhoz adjuk a vajat, majd beletesszük a krumplit, és elkezdjük pirítani. 5-10 percig rázogatva, kevergetve sütjük.
  4. A finomra vágott hagymát és a kifejtett borsót a krumplihoz adjuk, összeforgatjuk.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük, rászórjuk a cukrot is, ráöntjük a folyadékot, és lefedve - olykor átkeverve - addig pároljuk, amíg megpuhul a borsó és a krumpli is. (A krumplit én nem főztem elő, így nekem több folyadékra volt szükségem az étel elkészítéséhez, 0,5 -1 dl folyadékra.)
  6. Az elkészült ételre szórjuk a finomra vágott petrezselymet és metélőhagymát.
  7. 4 lyukat készítünk az ételben, és beleütjük a tojásokat, majd lassú tűzön átsütjük őket. Természetesen külön edényben is megsüthető a tükörtojás.
  8. Melegen tálaljuk az ételt, pirospaprikával megszórva a tojásokat, a bacont az étel tetejére szórva. Reszelt sajtot is kínálhatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17086
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Ajánló

Finom, könnyű, száraz fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burjánzik a kertben a zöldborsó és olyan ételeket kerestem amiben új formában tudom tálalni a családnak. 2003-as konyhamagazinban bukkantam erre a receptre, és készítettem el tegnap vacsorára. Hot Plate edényben készült, de az eredeti recept normál, fedővel rendelkező teflonserpenyőre szól. Fűszerekkel tovább bolondítható az ízvilág. :) Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Hozzávalók

A borsós egytálhoz

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek