r
Nosalty Logó

Borsos csirke gombával és sárga krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kiss Móni
Borsos csirke gombával és sárga krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 1007 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    189.2 g

Zsír

  • Összesen
    305.6 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6642.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1634 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2420 mg
  • Nátrium
    2015 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5152 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1862 micro
Összesen 4027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    512 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat jól megmossuk, majd a bőrét leszedjük és újból jól megmossuk.
  2. A fűszerkeveréket olajjal összekeverjük, majd a csirkecombokat beleforgatjuk.
  3. A gombát megpucoljuk és megmossuk.
  4. Fogunk egy tepsit, kikenjük olajjal, majd a csirkecombokat beletesszük, a gombát is, a maradék gyorspáclét nyugodtan ráönthetjük a gombára.
  5. Letakarjuk fóliával, majd fél órát sütőben puhítjuk.
  6. Közben a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, majd a répát is megpucoljuk, felkarikázzuk, és egyben megfőzzük. A vízbe teszünk sót. Ha megfőtt, akkor krumplinyomóval összetörjük, vajjal és tejjel ízlés szerint ízesítjük, krémesítjük. Így lesz "sárgakrumpli".
  7. Ha letelt a fél óra, akkor a fóliát levesszük, majd a gomba belsejébe tejfölt kanalazunk, és reszelt sajtot teszünk rá.
  8. Majd még 20 percet sütjük a húst meg a gombát, hogy piruljon.
  9. Ha kész, akkor tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2601
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Még egy csirkevariáció!!!)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek