r
Nosalty Logó

Borsos-boros sertészsűz gombapörkölttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Borsos-boros sertészsűz gombapörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húspáchoz

Gombapörkölthöz

A nagy fej gombák párolásához

A hús sütéséhez

Összesen 679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húspáchoz

Gombapörkölthöz

A nagy fej gombák párolásához

A hús sütéséhez

Összesen 2708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húspáchoz

Gombapörkölthöz

A nagy fej gombák párolásához

A hús sütéséhez

Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    2015 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10894.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    8061 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1582.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 2708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Húspáchoz

Gombapörkölthöz

A nagy fej gombák párolásához

A hús sütéséhez

Elkészítés

Húspáchoz

  1. A húst vágjuk kb 1,5-2 cm vastag szeletekre. A fűszereket, olajat, bort keverjük össze, majd a húsokat is tegyük bele.
  2. A lének el kell fednie a hús szeleteket. Majd fedjük le, és tegyük hűtőbe egy fél napra. (minimum 2 órát kell, hogy pácolódjon, de a legjobb az egynapos.)

Gombapörkölthöz

  1. A hagymát aprítsuk, és zsíron dinszteljük. Alacsony lángon hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a bort, a vizet, a sót, és fedő alatt főzzük néhány percig. Majd tegyük bele a felaprított gombát, adjuk hozzá a borsot, a leveskockát, petrezselymet. Főzzük kb. 8 percig. Majd adjuk hozzá a tejszínt.
  2. A saját levéből szedjünk le egy kis tálkába, és adjuk hozzá a lisztet. Keverjük csomómentesre, és óvatosan öntsük bele a pörköltbe.
  3. Kavargassuk néhány percig.

A nagy fej gombák párolásához

  1. Egy lábosba öntjük a vizet, olajat, bort, sót, és a gombafejeket fedő alatt pároljuk kb. 6-7 percig.

A hús sütéséhez

  1. Egy serpenyőbe tesszük a zsírt és a zúzott fokhagymát, a csipet sót.
  2. A húsokat pirítjuk, míg szép kérge lesz.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1349
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Onnan pattant ki a fejemből ez a recept, hogy néztem egy filmet. Egy férfiról szólt aki 2 Michelin-csillaggal rendelkezett. A filmben olyan szenvedélyt éreztem az ételek elkészítésének bemutatása közben, hogy elkezdtem gondolkozni egy egyedi és kulináris élményt nyújtó recepten. Majd másnap reggel a fejemben elkezdtem megkomponálni az alapanyagokat, hogy kiegészítsék majd egymást. Főzés közben mindent lemértem. Az eredmény nagyon finom lett. Ajánlom mindenkinek, aki leakarja nyűgözni vendégeit. :)

Hozzávalók

Húspáchoz

Gombapörkölthöz

A nagy fej gombák párolásához

A hús sütéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?