Borsós aprópecsenye recept

1 adag
294
kcal
Borsós aprópecsenye
Borsós aprópecsenye
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kész aprópecsenyét összekeverhetjük pirított burgonyával, de borsó helyett akár apróravágott répa, vagy kukorica is jól illik hozzá.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós aprópecsenye, fokhagymás-borsós pecsenye, aprópecsenye zöldborsósan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk és felcsíkozzuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olvasztott zsiradékon pirítani kezdjük, majd kis idő múlva hozzáadjuk a húst és kifehéredésig pirítjuk. Majd kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a sót, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá és ételízesítőt, és legalább 1-1,5 órán át alacsony hőfokon pároljuk.
  3. Ha a hús már kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a borsót, majd készre főzzük.
  4. Tálalhatjuk céklás sült burgonyával, és vegyes savanyúsággal vagy salátával.


 

  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 941
elküldve: 5
receptkönyben: 83
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
50 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
293