Borsós aprópecsenye recept

1 adag
293
kcal
Borsós aprópecsenye
Borsós aprópecsenye
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kész aprópecsenyét összekeverhetjük pirított burgonyával, de borsó helyett akár apróravágott répa, vagy kukorica is jól illik hozzá.

hozzávalók / 6 adag

  • 250 g zöldborsó
  • 70 dkg sertéscomb (vagy apocka)
  • 1 fej fokhagyma
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ízlés szerint
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek napraforgó olaj (vagy házi disznózsír)
  • ételízesítő ízlés szerint

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsós aprópecsenye, fokhagymás-borsós pecsenye, aprópecsenye zöldborsósan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk és felcsíkozzuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olvasztott zsiradékon pirítani kezdjük, majd kis idő múlva hozzáadjuk a húst és kifehéredésig pirítjuk. Majd kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a sót, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá és ételízesítőt, és legalább 1-1,5 órán át alacsony hőfokon pároljuk.
  3. Ha a hús már kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a borsót, majd készre főzzük.
  4. Tálalhatjuk céklás sült burgonyával, és vegyes savanyúsággal vagy salátával.


 

  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 155
elküldve: 5
receptkönyben: 87
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
50 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
293