Borsós aprópecsenye recept

Borsós aprópecsenye
Borsós aprópecsenye
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kész aprópecsenyét összekeverhetjük pirított burgonyával, de borsó helyett akár apróravágott répa, vagy kukorica is jól illik hozzá.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 bögre borsó
  • 70 dkg sertéscomb /lapocka
  • 1 fej fokhagyma
  • kevés pirospaprika
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • házi zsír/olaj
  • ételízesítő

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós aprópecsenye, fokhagymás-borsós pecsenye, aprópecsenye zöldborsósan

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk és felcsíkozzuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olvasztott zsiradékon pirítani kezdjük, majd kis idő múlva hozzáadjuk a húst és kifehéredésig pirítjuk. Majd kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a sót, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá és ételízesítőt, és legalább 1-1,5 órán át alacsony hőfokon pároljuk.
  3. Ha a hús már kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a borsót, majd készre főzzük.
  4. Tálalhatjuk céklás sült burgonyával, és vegyes savanyúsággal vagy salátával.


 

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 595
elküldve: 4
receptkönyben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
16 recept

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!