Borsós aprópecsenye recept

Borsós aprópecsenye
Borsós aprópecsenye
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kész aprópecsenyét összekeverhetjük pirított burgonyával, de borsó helyett akár apróravágott répa, vagy kukorica is jól illik hozzá.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 bögre borsó
  • 70 dkg sertéscomb /lapocka
  • 1 fej fokhagyma
  • kevés pirospaprika
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • házi zsír/olaj
  • ételízesítő

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós aprópecsenye, fokhagymás-borsós pecsenye, aprópecsenye zöldborsósan

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk és felcsíkozzuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olvasztott zsiradékon pirítani kezdjük, majd kis idő múlva hozzáadjuk a húst és kifehéredésig pirítjuk. Majd kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a sót, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá és ételízesítőt, és legalább 1-1,5 órán át alacsony hőfokon pároljuk.
  3. Ha a hús már kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a borsót, majd készre főzzük.
  4. Tálalhatjuk céklás sült burgonyával, és vegyes savanyúsággal vagy salátával.


 

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 610
elküldve: 4
receptkönyben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
16 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.