r
Nosalty Logó

Borsópüré leves sült szalonnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Borsópüré leves sült szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 333 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1330 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    3950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3557 micro
Összesen 333 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    3641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5035 micro
  • β-karotin
    15799 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    14228 micro
Összesen 1330 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk, szeleteljük (egy maréknyit cifrára vágva félreteszünk).
  2. Az újhagymát karikára vágjuk, a fehér karikákból maréknyit félreteszünk.
  3. A félre nem tett répát és hagymát a borsóval, a leveskockákkal, a majorannával és a petrezselyemzölddel feltesszük főni (kb. 1 liter vízben).
  4. Megfőzzük, botmixerrel pürésítjük.
  5. Hozzáadjuk a cifrára vágott sárgarépát.
  6. Megfőzzük – nem kell nagyon puha legyen! Borsot darálunk rá.
  7. Közben az olajon megpirítjuk a duci csíkokra vágott bacont.
  8. Tálaláskor a félretett újhagymával szórjuk, tejföllel locsoljuk és a sült szalonnával dúsítjuk a levest.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21900
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 25.

Ajánló

Böjtölők hagyják ki a szalonnát! Úgy is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsópüré leves sült szalonnával
Harmathy Ildikó 313 recept

Fagyasztott borsóból télidőben a legjobb leves. Tartalmas. Finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek