Borsóleves vajas galuskával recept

1 adag
128
kcal
Borsóleves vajas galuskával
Borsóleves vajas galuskával
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ezt a levest készítem, kb. egy fél éve már másként állok hozzá, vajas galuskát szaggatok bele. Viszont még egyet spékeltem rajta. Ha tarját készítek, de nincs szükségem a csontra, mindig lefagyasztom, mert hasonló jellegű levesekhez remek ízesítő. De csont nélkül is jó, ha nem lenne, vagy vegetáriánus főzné ezt a finom levest.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós zöldségleves vajas galuskával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst előfőzzük, habját leszedjük.
  2. Kis olajban enyhén (kb. 5 perc) elődinszteljük (előpirítjuk) a karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát és a kockákra vágott zellert meg fokhagymát. Ha kezdjük érezni a zöldség illatát, jó úton haladunk.
  3. Utána megszórjuk borssal, kiskanálnyi pirospaprikával, majorannával, és felöntjük a hús levével. (Aki szereti majszolni a csontot, azt is.)
  4. Egészben hozzáadjuk a hagymát, paprikát, sót vagy ételízesítőt. Lassú tűzön félkészre főzzük, mert jön a borsó, aminek még kell idő.
  5. Ha már majdnem kész, belekanalazzuk a vajas galuskákat, és akkor már tényleg OK :)


Vajas galuska elkészítése:

  1. 1-1,5 kanálnyi lágy vajban elkeverünk egy tojást, egy csipet sót és annyi lisztet, hogy galuskatészta állagú legyen.
  2. Kiskanállal galuskákat szaggatunk a forró levesbe, majd készre főzzük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 53 375
elküldve: 7
receptkönyben: 700
elkészítve: 23/40
Facebookon megjelent: -

szakács

B.kiskonyham

Mióta szakács: 2010.02.01.
5 recept

Hozzászólások (4)

gregoreva
gregorevaszo, 2012-05-26 15:23

A mai levesünk:-))
Finom volt újfent, köszönöm.:-)
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevah, 2011-06-06 21:27

Kedves B.kiskonyham!
Nagyon finom volt a vajas galuskával a zöldborsó leves.:-))
Köszönjük szépen:-))
Szép holnapi napot kívánok!
Éva-Anyóca

nettunderke
nettunderkek, 2010-07-20 19:22

Ma elkeszitettem. Szokatlan a vajas galuskaval de nagyon finom. Maskor is elkeszitem. Koszi a receptet.

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
128