Borsóleves vajas galuskával recept

1 adag
127
kcal
Borsóleves vajas galuskával
Borsóleves vajas galuskával
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ezt a levest készítem, kb. egy fél éve már másként állok hozzá, vajas galuskát szaggatok bele. Viszont még egyet spékeltem rajta. Ha tarját készítek, de nincs szükségem a csontra, mindig lefagyasztom, mert hasonló jellegű levesekhez remek ízesítő. De csont nélkül is jó, ha nem lenne, vagy vegetáriánus főzné ezt a finom levest.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós zöldségleves vajas galuskával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst előfőzzük, habját leszedjük.
  2. Kis olajban enyhén (kb. 5 perc) elődinszteljük (előpirítjuk) a karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát és a kockákra vágott zellert meg fokhagymát. Ha kezdjük érezni a zöldség illatát, jó úton haladunk.
  3. Utána megszórjuk borssal, kiskanálnyi pirospaprikával, majorannával, és felöntjük a hús levével. (Aki szereti majszolni a csontot, azt is.)
  4. Egészben hozzáadjuk a hagymát, paprikát, sót vagy ételízesítőt. Lassú tűzön félkészre főzzük, mert jön a borsó, aminek még kell idő.
  5. Ha már majdnem kész, belekanalazzuk a vajas galuskákat, és akkor már tényleg OK :)


Vajas galuska elkészítése:

  1. 1-1,5 kanálnyi lágy vajban elkeverünk egy tojást, egy csipet sót és annyi lisztet, hogy galuskatészta állagú legyen.
  2. Kiskanállal galuskákat szaggatunk a forró levesbe, majd készre főzzük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 53 132
elküldve: 7
receptkönyben: 700
elkészítve: 22/39
Facebookon megjelent: -

szakács

B.kiskonyham

Mióta szakács: 2010.02.01.
5 recept

Hozzászólások (4)

gregoreva
gregorevaszo, 2012-05-26 15:23

A mai levesünk:-))
Finom volt újfent, köszönöm.:-)
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevah, 2011-06-06 21:27

Kedves B.kiskonyham!
Nagyon finom volt a vajas galuskával a zöldborsó leves.:-))
Köszönjük szépen:-))
Szép holnapi napot kívánok!
Éva-Anyóca

nettunderke
nettunderkek, 2010-07-20 19:22

Ma elkeszitettem. Szokatlan a vajas galuskaval de nagyon finom. Maskor is elkeszitem. Koszi a receptet.

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
128