r
Nosalty Logó

Borsóleves Csillus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Borsóleves Csillus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1615 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2499 micro
  • β-karotin
    6404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2970 micro
Összesen 404 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6340.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    4894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9997 micro
  • β-karotin
    25617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    11881 micro
Összesen 1615 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felszeleteljük, és feltesszük az olajon dinsztelni.
  2. Amikor már szép halvány, rádobjuk a lisztet, és egy kicsit megfuttatjuk az olajon, majd felöntjük egy kis vízzel.
  3. Ahogy felforrt a kis víz, beletesszük a leveskockákat, a cukrot, (ami egyébként a borsó édeskés ízét emeli ki, nem lesz tőle édes a levesünk, de igazán jó ízt ad. ) és az ételízesítőt.
  4. Ezután belerakjuk a megpucolt, és felvágott zöldségeket és a borsót is, felöntjük annyi vízzel ami bőven ellepi.
  5. Addig főzzük, amíg minden megpuhul benne, ízlés szerint lehet még sózni. Forrón tálalva az igazi.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 28790
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy esős hűvös délutánon úgy gondoltam, hogy egy forró zöldséges leves most jót tenne. így körülnéztem, és megtaláltam az ideális levest. :) Ez a változat a saját változatom, érdemes kipróbálni, sosem okozott csalódást, nem lehet elrontani! Ahogy készen lett, fogtam magam és egy nagy takaróval és ezzel a kis levessel ültem a kanapéra, és hálát adtam a Teremtőnek, hogy ilyen sok finomságot adott a világunknak :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek