Borsodó recept

Borsodó
Borsodó
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha felnőtteknek (is) készítem az aranygaluskát, mindig adok mellé borsodót is. Az Anna malmi boldog időkben 1 kg lisztből, három kuglóf-formában sütött aranygaluskához fél liter borból készített borsodó és fél liter tejből készített vanília sodó dukált.
A vanília sodót is hasonlóan egyszerűen készítettem: 2 egész tojás 1 csapott evőkanál liszttel, 12 dkg cukorral és egy fél rúd vaníliával (hosszában kettévágva) kisrugóssal összedolgozva, fél liter tejjel felöntve, folytonos kevergetés mellett összeforralva.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: desszert
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat beleütjük egy kisebb lábasba.
  2. Kisrugóssal hozzákeverjük a cukrot, a lisztet és a citromlét.
  3. Felöntjük a borral.
  4. Folytonos keverés közben összeforraljuk.
  5. Mire felforr, a kellő mértékben be is sűrűsödik.
  6. Hűlés közben is néha kevergetjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 265
elküldve: 5
receptkönyben: 303
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (3)

VSJ
VSJcs, 2012-04-12 21:27

Kedves Ildikó!
Zseniális ez a recept! Egyszerű, semmi vízfürdős faxni. Rizsfelfújthoz készítettem fél adagot belőle. Német barátnőm, aki eddig nem ismert ismerte ezeket az ételeket, nagyon bekajált belőlük. Eddig nem szerettem a borsodót, talán mert eddig nem kóstoltam igazán jót, de most nekem is ízlett. Köszönöm!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikószo, 2009-12-12 23:14

Rizling talán ne, a muskotályos jó gondolat, fűszeres fehér mindenképpen, Kacsa!
Nekem a tramini vagy a furmint száraz formációja az ajánlatom. Ezekkel szeretem legjobban a borsodót!

Üdv: Ildikó

Kacsa951
Kacsa951szo, 2009-12-12 21:34

szeretném kérdezni, hogy milyen bor legyen? Rizling, muskotályos, vagy valami édes?

Legfrissebb cikkek

Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
253