Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrös malaccomb ahogy Miss Sweetly készíti

Bőrös malaccomb ahogy Miss Sweetly készíti
Bőrös malaccomb ahogy Miss Sweetly készíti
170 perc / előkészület: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem készíteni magunknak is, és ha jönnek vendégek, akkor is. Egyik nagy kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A fűszerezéshez

ajánlat

Mindenképpen próbáljuk ki valamilyen majonézes salátával. Nagyon finom!
A vele sült répa pedig magáért beszél majd. Én a hagymákat is elfogyasztom belőle, szintén finomak. A hús alatt marad  pecsenyezsír. Aki szereti, tegye el kis üvegbe (a hagymákat is beletehetjük), aztán be a hűtőbe. Kenyérre kenve finom reggeli vagy uzsonna.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bőrös malaccombot megmossuk, a bőrét óvatosan éles késsel bevagdossuk úgy, hogy az alatta lévő zsírréteget ne vágjuk a húsig be.
  2. A húsos részébe beledörzsöljük a fűszereket (a bőrt ne fűszerezzük, mert akkor nem lesz ropogós), és hűtőben állni hagyjuk 30 percet. (Ha többet hagyjuk állni, az még jobb).
  3. A vöröshagymát  negyedelve, a répát ízlés szerint nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymákat egészben hagyjuk.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk a sertészsírral, beletesszük a fűszeres malaccombot a bőrével felfelé, mellé tesszük az egész borsokat, a vöröshagyma darabokat, fokhagymákat, répa darabokat. Ráöntünk kb. 1 dl sört.
  5. Eközben a sütőt előmelegítjük, a tűzálló tálat letakarjuk alufóliával, betesszük a sütőbe, és így sütjük kb. 1,5 órát.
  6. Mikor már szállnak a finom illatok, 1,5 óra után levesszük a fóliát, és fólia nélkül még 1 órát sütjük, közben öntözgetjük a levével ( kb.15-20 percenként). Ha a leve kezdene apadni, egy kevés  sörrel pótoljuk. (Aki nem szeretne sört használni, használhat húslevet. Pl. leveskockából.)
  7. Amikor már kezd szépen pirosodni, akkor az 1 óra letelte előtt, az utolsó 15 percben locsolás nélkül süssük ropogósra a legnagyobb fokozaton. Közben figyeljük, nehogy túl süssük a nagy hőfokon!
  8. Burgonyapürét és franciasalátát ajánlok hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 100 596
elküldve: 27
receptkönyvben: 264
elkészítve: 16/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

malacsült, sörben sült malac, fűszeres sörös malaccomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monnnika
monnnika Tue, 2014-03-18 20:42

Ezt a receptet választottam,és isteni lett a végeredmény!!!
Köszi,hogy megosztottad velünk:))

450
süldő malac 1 kg
sertészsír 5 dkg
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 7 gerezd
sárgarépa 2 db
bors 2 szem
sör 1 dl
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint