r
Nosalty Logó

Borjú húsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Borjú húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1557.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6610 micro
  • β-karotin
    16496 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    722 micro
Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    236.2 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6229 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    3119 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    5001.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6598 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    608 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    852 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26439 micro
  • β-karotin
    65982 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2581 micro
  • Lut-zea
    2886 micro
Összesen 2005 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    454 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    44 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst feltesszük főni, ha felfőtt, leszedjük a habját.
  2. A vöröshagymát héjastól kettévágjuk, és egy serpenyőben szárazon odatesszük pirítani, hogy karamellizálódjon.
  3. Ha a hagyma kész, a levesbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, bepakoljuk a tisztított zöldségeket, és ha felforrt, kis lángra tesszük, hogy csak gyöngyözve főjön.
  4. Ha megfőtt, kiszedjük a húst, a zöldséget, leszűrjük a levest.
  5. Kifőtt levestésztával kínáljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 20838
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjú húsleves
Évi néni 1830 recept

Vadast szerettem volna főzni, de ahhoz kellettek ezek az alapanyagok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek