r
Nosalty Logó

Borhabtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Borhabtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 586 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 586 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3399 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.4 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    551 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2405 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2363 micro
Összesen 5852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra, a tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
  3. 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, apránként adagolva a 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját és 2 csomag vaníliás pudingport. A masszát beletöltjük a formába, majd néhány perc alatt megsütjük. Közben, elkészítjük a másik tortalapot is ugyan így. Hagyjuk mindkettőt kihűlni.
  4. A borhab készítése:
  5. A tojássárgáját a liszttel és kevés hideg borral simára keverjük.
  6. Közben a maradék bort a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, átszűrjük, majd ráöntjük a lisztes-boros tojássárgájára.
  7. Gyorsan elkeverjük, sűrűre felfőzzük, majd lehűtjük.
  8. A zselatint meleg vízben feloldjuk, majd még langyosan a keményre felvert tejszínhabhoz keverjük.
  9. Végül a kihűlt krémet óvatosan összeforgatjuk a zselatinos tejszínhabbal.
  10. Összeállítás:
  11. Az egyik piskótalapot a tortaforma aljára rakjuk, teletöltjük a formát a borhab kb. 3/4 részével, majd a tetejére tesszük a másik piskótalapot.
  12. Megkenjük a tetejét a félretett krém kb. felével, majd legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  13. Kivesszük a formából, az oldalát is bekenjük a maradék krémmel, majd ostyaszívekkel kirakjuk.
  14. A tetejét körbedíszítjük a krémmel, majd virágokkal, csokiszívekkel, ostyarolettivel dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12995
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Ajánló

tipp: Szeleteléshez forró vízbe mártott kést használjunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet a Planétás receptkártyákból vettem, de saját piskótareceptemet használtam készítéskor.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?