Bólyi dobálós túrós recept

Bólyi dobálós túrós
Bólyi dobálós túrós
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Teljesen véletlenül interneten találtam rá erre a pofonegyszerű gyöngyszemre, Mádon, az Anyukám mondta nevű étteremben készítik állítólag, amit a nlcafe oldalára tett fel egy szakács srác.  Kicsit átírtam, mert elég pöttöm adag volt megadva, és egyszerűbb kivitelben. Aztán jól felturbóztam vaníliával, citromhéjjal, egyéb finomságokkal, és ez lett belőle. Visszajáró vendégünk, imádjuk. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Készítettem már teljes kiőrlésű liszttel és nyírfacukorral is, pont ugyanolyan finom, legfeljebb a liszt miatt enyhén barnásabb volt néhol. Ha szilvával csinálom, mindig összeforgatom a gyümölcsöt 1 mokkáskanál fahéjjal, és úgy szórom bele. Beledobhatunk akár egy doboz vaníliás krémtúrót is a túrós részbe, ha épp van otthon, nem ront rajta. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dobálós süti, túrós lepény, bólyi túrós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kristálycukrot.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a túrót, a vaníliás cukrot, az aromát és a citromhéjat.
  3. A gyümölcsöt lecsepegtetjük, és ha szükséges, feldaraboljuk apróbbra.
  4. A tejet és a tojásokat jól összekeverjük.
  5. Egy tepsit kikenünk alaposan a vaj 2/3-ával, és a következő sorrendben belerétegezzük az összetevőket: lisztes keverék fele, túrós massza, gyümölcs, lisztes keverék másik fele, maradék vaj rámorzsolva, tejes-tojásos szósz.
  6. Az egészet alaposan összebökdössük-szurkáljuk egy fakanállal, hogy átjárják egymást a rétegek, de nem kavarjuk meg!
  7. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 19 538
elküldve: 14
receptkönyvben: 348
elkészítve: 19/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kirion
Kirion Thu, 2013-04-18 10:10

Én eperrel készítettem, kb. 2/3-ad cukorral és a túróban fahéjjal (és a tetejéről a vajat véletlenül elfelejtettem) - jelentem, isteni finom lett! :)

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Wed, 2012-09-12 16:21

Jaaaj de szuper recept. És eltudom használni az elrakott rumos-szilvákat. Túró pedig pont most volt leárazva. Már készítem is, vacsorára kész is van a bableveshez :) Köszi.

momari
momari Wed, 2012-08-15 09:39

Ez nem lehet igaz.....most olvastam az oldaladat és megláttam ezt a receptet....én itt lakok Bólyban :)) és természetesen ismerem ezt a sütit :)) nagyooon finom

Szép napot,üdv
Momari

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2012-07-08 11:22

Nem baj, Éva-Anyóca! :) A dobálózás megvár, rendelkezésedre áll egész évben! :D Mi is dobáljuk januártól karácsonyig... :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-08 08:10

A neve megfogott :-)) , érdekes lehet és finom is, a kép alapján, aztán olvasva is,...úgyhogy a hőség után, kicsit majd én is dobálózni fogok.:-)) Addig ez a tevékenység nem fog menni,sajna.:-(
Szép vasárnapot kívánok!

Éva-Anyóca

vae
vae Sat, 2012-07-07 14:20

Köszönöm, hogy feltetted ide is! Elkészítem mindenképp! :)
Andrea

907