r
Nosalty Logó

Bolognai szósz Toszkánából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bolognai szósz Toszkánából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 456 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1817 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16196 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 456 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4458.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    2629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    4290 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    64785 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1817 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4313 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 122 Kcal

Elkészítés

  1. Nagyon apró kockákra vágjuk a hagymát, szalonnát, sárgarépát, zellert és fehérrépát, és egy kevés olajon összepároljuk. Amikor a szalonnakockák és a hagyma megüvegesedett, hozzáadjuk a darált húst.
  2. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a hús barnás színű lett, 2 evőkanál sűrített paradicsomot adunk hozzá, és jól összekeverjük, utána pedig hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fehérbort, sherry-t és az alaplevet.
  3. Ha felfőtt, a tüzet lehúzzuk annyira, hogy fedő alatt csak alig mozogjon a teteje. 2 órát hagyjuk a tűzön. Időnként megkavarjuk.
  4. Al dente-re főtt spagettire halmozzuk, és reszelt parmezánnal szórjuk meg a tetejét.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4846
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 15.

Ajánló

Ez a szósz kitűnő cannelloni vagy lasagne készítésére is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toszkánai nyaralásunk alkalmából a donna, akinél laktunk, elmesélte mitől olyan finom az igazi bolognai szósz. Így amikor hazaértünk, megpróbáltam elkészíteni valami hasonlót, és igazán finom lett. Azóta mindig így készítem a bolognai szószt.

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek