r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti ropogós zöldségekkel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nánásiné Lehner Mónika
Bolognai spagetti ropogós zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 768 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4616 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3452.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    2603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 768 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20716.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    518 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    3377 mg
  • Nátrium
    15620 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1750.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1376 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    5194 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    3401 micro
Összesen 4616 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymákat felaprítjuk, az olajban megdinszteljük. Közben feltesszük a tészta főzővizét kis olajjal és sóval.
  2. A megdinsztelt hagymára rátesszük a darált húst, megszórjuk a fűszerekkel, felöltjük egy kis vízzel, és zsírjára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a bolognai alapport, és felöntjük vízzel, beletesszük az édesítőszert is, majd összeforraljuk.
  3. A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, amíg fő, elkészítjük a zöldségeket: felkockázzuk a jégsalátát, vékonyan felcsíkozzuk a vörös káposztát és a lila hagymát. Egy külön tálban összeforgatjuk olajjal, sóval és borssal.
  4. Leszűrjük és átöblítjük a spagettit, és rászedjük a kis lángra feltett húsos szószhoz, majd összeforgatjuk. A ropogós zöldségkeveréket tálalás előtt forgatjuk bele, megszórjuk reszelt sajttal és díszítésnek oregánóval.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2182
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 19.

Ajánló

A bolognai spagetti ízét nagyon feldobják a ropogós zöldségek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai spagetti ropogós zöldségekkel
Nánásiné Lehner Mónika 17 recept

A család nagyon szereti a bolognai spagettit, de egy ideje már nem készítettem. Gondoltam, egy kicsit feldobom, és még egy kis vitamint is csempészek bele!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek