r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti pulykahúsból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Bolognai spagetti pulykahúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1040 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6661.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    544 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2959 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1035.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1349 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 4158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2112 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a húst és jól összeforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomsűrítményt, kevés vizet (ne lepje el!), és fehéredésig kevergetjük.
  4. Ekkor lefedjük és kis lángon 1 órát főzzük. Közben néha átkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet, csak hogy le ne kapjon. Csak kevés lé maradjon alatta, mire elkészül!
  5. Közben a spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  6. A szószt tányéronként a tésztára halmozzuk, ízlés szerint reszelt sajttal és tejföllel ízesíthetjük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 33565
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognait életemben először férjem anyukájánál ettem. Akkoriban még nem volt ekkora divat az olasz konyha, roppant furcsának tűnt a paradicsomos darált "pörkölt", de persze nagyon ízlett. Az egész család egyszerűen csak "milánói"-ként emlegette. Évek teltek el, mire ráébredtem, hogy a mi milánóink tulajdonképpen inkább a bolognai spagettihez hasonlít. Azért írtam, hogy hasonlít, mert eredetileg mi csak majorannával és borssal ízesítettük. Úgy is nagyon finom, de azóta már bolognítom, azaz bonyolítom egy kicsit a fűszereket, hogy olaszosabb íze legyen. A tejföl viszont családi jellegzetesség, rajtunk kívül mindenki csodálkozik, minek az rá, de aki csak megkóstolja, elismeri, hogy azzal is príma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!