r
Nosalty Logó

Bolognai rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 712 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4274 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5023 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 712 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6984.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    2130 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    858 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1294 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    30136 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 4274 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1760 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomlét, a fűszereket, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, pici cukor, só, bors, és jól elkeverjük, majd a húst is beletesszük, és alaposan elkeverjük, hogy ne legyen darabos. Esetleg kevés vizet adunk hozzá, ha szükséges (1 dl). 30 percet főzzük, hozzáadunk egy adag ketchupot, és még 10 percet hagyjuk együtt főni.
  2. Kifőzzük a penne tésztát sós olajos vízben, mielőtt leszűrnénk a tésztát, 2 dl-t vegyünk ki a főzővízből. Ezt ne felejtsük el, mert ez fogja puhán tartani a tésztát.
  3. Összekeverjük a bolognait a tésztával és a 2 dl főzővízzel, és kivajazott jénaiba tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal, és addig tesszük a sütőbe, amíg rápirul a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 47212
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Időnként unalmasnak hat a bolognai spagetti, és nincs mit tenni, egy kis sajt kíséretében beteszem a sütőbe, és a kevés vajjal már-már tökéletes íze lesz. :) Használhatunk sűrített paradicsomot is, ha nincsen otthon házi paradicsomlé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek