r
Nosalty Logó

Bolognai mártás alap zöldfűszeresen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
SweetSzenilla
Bolognai mártás alap zöldfűszeresen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 24 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    716.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3920 micro
  • β-karotin
    12234 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    21443 micro
  • Lut-zea
    1852 micro
Összesen 268 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8599.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    2028 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1516 mg
  • Foszfor
    3439 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    723.2 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    180 mg

VÍZ

  • Összesen
    11656.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14354 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    2295 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1587 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2175 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    47043 micro
  • β-karotin
    146812 micro
  • β-crypt
    2952 micro
  • Likopin
    257311 micro
  • Lut-zea
    22228 micro
Összesen 3209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    362 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1983 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 24 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először előkészítjük a paradicsomokat. Alaposan megmossuk, alul-felül keresztet vágunk rajta, majd 1-2 percre forró vízbe dobjuk. Így könnyen eltávolíthatjuk a héját. Ha ezzel megvagyunk 4-be vágjuk (ha nagyobb darabok), és amennyi levet csak tudunk, kinyomkodunk belőle. (Erre azért van szükség, mert nekünk a levére egyáltalán nincs szükségünk, egy sűrű masszát kell, hogy kapjunk.)
  2. Kisebb darabokra vágjuk, majd turmixgépben pürésítjük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel. Egy nagyobb fazékba öntjük, és feltesszük főni.
  3. Míg fő, addig megpucoljuk a sárgarépát és a zellergumót, daraboljuk, és pici vízben puhára pároljuk a(z) (egész)paprikákkal együtt. Ha kész, kevés főzővízzel turmixoljuk. A paprikákat felezzük, majd héjukról lekaparjuk és a turmixolt zöldségekkel együtta paradicsomhoz adjuk.
  4. Ha már elég sűrűre főztük, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott zöldfűszereket. Turmixgépben is összevághatjuk, kicsi paradicsommártással. Végül cukorral ízesítjük, esetleg ecettel, ha nem elég savas a paradicsom (pl. az ökörszív fajta). Kb. 10 percig főzzük még, hogy az ízek összeérjenek. Hozzákeverjük a nátrium-benzoátot.
  5. Forrón fertőtlenített üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetőt, fejre állítjuk az üvegeket, és száraz dunsztba tesszük.
  6. Felhasználáskor csak darált húst vagy gombát kell pirítani, rá az öntet, és már mehet is a spagettire vagy a makarónira.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22493
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.

Ajánló

Általában bolognai vagy milánói mártásként használom. De grillezett húsokhoz, zöldségmártogatóshoz, sült krumplihoz ketchupként is kiváló, és nagyon-nagyon ízletes!!!:) Én mindig az ökörszív paradicsomfajtából főzöm, ami savmentes!

Receptkategóriák

Bolognai mártás alap zöldfűszeresen
SweetSzenilla 57 recept

Nagyon szeretjük a bolognai spagettit. Ez a recept a saját ízlésünkre fejlesztettem ki, a család örömére. De ezzel a mártással készítem a milánói spagettit is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek