r
Nosalty Logó

Bolognai leves-egytál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Bolognai leves-egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 559 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.2 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3053 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    654 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    405 micro
  • β-karotin
    3512 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3774 micro
Összesen 2236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    475 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jércét megmossuk, kis darabokra vágjuk.
  2. A felforrósított olajon először a hagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk. Felöntjük 1 ½ l vízzel, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringágat, felforraljuk, és kislángon 60 perc alatt puhára főzzük.
  3. Közben a paradicsomot megmossuk, és héjastul kis kockákra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt karikára vágjuk.
  4. A megfőtt csirkét levétől leszűrjük, kicsontozzuk, és metéltre vágva visszatesszük az átszűrt levesbe. Hozzáadjuk a megtisztított, pépesre zúzott fokhagymát, a zöldhagyma karikákat, és az apróra tördelt spagettit. Kislángon főzzük. Ha a levét túlságosan elfőné, adunk hozzá forró vizet.
  5. Mikor a tészta már teljesen megfőtt, hozzáadjuk a paradicsomot, és az apróra vágott zöldfűszereket. Ízesítsük ha szükséges, sóval és borssal. Együtt forraljuk 1-2 percig, majd lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12092
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 09.

Ajánló

Ízesíthetjük egy kis Erős Pistával is, ha szeretjük a csipős ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom és tartalmas egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?