r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne házitésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bolognai lasagne házitésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 909 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 5456 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 161 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    1787 micro
  • β-karotin
    4478 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4128 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 909 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    306.2 g

Zsír

  • Összesen
    268.7 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15149.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    5155 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    4231 mg
  • Nátrium
    4896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4218 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1531 micro
  • α-karotin
    10724 micro
  • β-karotin
    26867 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24769 micro
  • Lut-zea
    1798 micro
Összesen 5456 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    730 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 161 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a liszt közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, beleöntjük az olajat, és a sót, majd fokozatosan keverjük el a liszttel mindezt. Addig gyúrjuk, hogy a végén egy kemény, sima tésztát kapjunk.
  2. A tésztát ezután hagyjuk pihenni letakarva kb. fél óráig, majd tésztagépben a legnagyobb fokozaton többször átnyújtjuk, végül a legvékonyabbra nyújtjuk el, kis lisztet szórunk a tészták közé, így sorakoztatjuk őket egy tálcára nagyjából méretre vágva. Ha kézzel nyújtjuk olyan vékonyra nyújtsuk, hogy már átlássunk rajta.
  3. A raguhoz az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát, és felöntjük kis vízzel (2-3 ek).
  4. A felkockázott sárgarépát, zöldséget is hozzáadjuk, és 10 perc alatt megpirítjuk, ha kell pótoljuk a vizet, hogy jó szaftos maradjon.
  5. Beletesszük darált húst, majd ezzel is lepirítjuk (míg a hús ki nem fehéredik), megsózzuk.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és addig pároljuk, míg a paradicsom kissé szétfő.
  7. Végül beletesszük a paradicsompürét, és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint (én 1-1 tk oreganot, és kakukkfüvet szoktam hozzáadni), majd félretesszük.
  8. A besamelhez olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra, eközben forraljuk fel a tejet, majd óvatosan öntsük hozzá a lepirított liszthez, keverjük simára, főzzük 1-2 percig, és ízesítsük.
  9. A tésztából tegyünk egy rétegben egy megolajozott tepsi aljára, erre kerül rá a besamel, majd a hústöltelék, és kevés reszelt sajt. Ezt ismételjük 3-szor, tetejére egy réteg tészta, besamel, és sajt kerül.
  10. Sütőben kb. 40-60 perc alatt megsütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején. Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 51380
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve Olaszországban voltunk kirándulni, ott megkóstolhattam a valódi lasagnet is, amit az olaszok sokkal paradicsomosabban készítenek, mint ahogy én szeretem. E szerint a recept szerint viszont pont olyan lasagnét kapunk, mint amit mi szeretünk, itthon.

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek