Bolognai lasagne házitésztával recept

Bolognai lasagne házitésztával
Bolognai lasagne házitésztával
95 perc / előkészület: 45 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár éve Olaszországban voltunk kirándulni, ott megkóstolhattam a valódi lasagnet is, amit az olaszok sokkal paradicsomosabban készítenek, mint ahogy én szeretem. E szerint a recept szerint viszont pont olyan lasagnét kapunk, mint amit mi szeretünk, itthon.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz tészta, húsos lasagne, lasagne
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a liszt közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, beleöntjük az olajat, és a sót, majd fokozatosan keverjük el a liszttel mindezt. Addig gyúrjuk, hogy a végén egy kemény, sima tésztát kapjunk.
  2. A tésztát ezután hagyjuk pihenni letakarva kb. fél óráig, majd tésztagépben a legnagyobb fokozaton többször átnyújtjuk, végül a legvékonyabbra nyújtjuk el, kis lisztet szórunk a tészták közé, így sorakoztatjuk őket egy tálcára nagyjából méretre vágva. Ha kézzel nyújtjuk olyan vékonyra nyújtsuk, hogy már átlássunk rajta.
  3. A raguhoz az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát, és felöntjük kis vízzel (2-3 ek). 
  4. A felkockázott sárgarépát, zöldséget is hozzáadjuk, és 10 perc alatt megpirítjuk, ha kell pótoljuk a vizet, hogy jó szaftos maradjon.
  5. Beletesszük darált húst, majd ezzel is lepirítjuk (míg a hús ki nem fehéredik), megsózzuk.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és addig pároljuk, míg a paradicsom kissé szétfő.
  7. Végül beletesszük a paradicsompürét, és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint (én 1-1 tk oreganot, és kakukkfüvet szoktam hozzáadni), majd félretesszük.
  8. A besamelhez olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra, eközben forraljuk fel a tejet, majd óvatosan öntsük hozzá a lepirított liszthez, keverjük simára, főzzük 1-2 percig, és ízesítsük.
  9. A tésztából tegyünk egy rétegben egy megolajozott tepsi aljára, erre kerül rá a besamel, majd a hústöltelék, és kevés reszelt sajt. Ezt ismételjük 3-szor, tetejére egy réteg tészta, besamel, és sajt kerül.
  10. Sütőben kb. 40-60 perc alatt megsütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején. Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 48 635
elküldve: 9
receptkönyvben: 285
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kisati
kisati v, 2015-03-29 12:19

Tésztát én nem fözöm ki elöre. Van ideje a besamelbe át föni.

kisati
kisati v, 2015-03-29 12:18

Nagyon jó ez a recept!! Sokszor el készitettem már.Csak másfélszer ekkora adagokat,Köszi!Ati.

vcsuka
pussycat / vcsuka sze, 2014-03-26 03:29

Kedves Besamel! Tetszik a recepted, csak az lenne a kerdesem, hogy a tesztat nem kell-e kifozni elore? Ha nem, akkor szuper konnyu, nincs vele macera.
Elore is koszonom a valaszodat, udvozlettel, Veronika

tépelődő
tépelődő cs, 2012-11-22 21:43

Honnan tudtad, hogy régóta vadászok lasagne tésztareceptre? Ki fogom próbálni, mert a férjem ilyen igazit szeretne, elejétől a végéig.Üdv: Ági

976